Zorgwoning voor ouderen met een verstandelijke beperking
Van Bergenhenegouwenlaan 2

Wonen

Je gaat vandaag naar de kapper! Het is tijd voor je permanent. De kapster is heel aardig, ze legt uit wat ze gaat doen. Algauw zit je met krulspelden onder de kap, een tijdschrift te lezen met een lekker kopje koffie. Voordat je het weet is het alweer klaar! De spelden mogen eruit. Je kijkt in de spiegel, dat ziet er goed uit. Als je thuis komt, kom je op de gang een paar medebewoners tegen. “Heb je je haar laten doen? Ziet er goed uit!” zegt je buurman terwijl je langs loopt. Tijdens de lunch krijg je er nog meer complimenten over. Ideaal zo’n kapper in de buurt van huis!

In het kort

Van Bergenhenegouwenlaan is een residentiële buitenlocatie van ’s Heeren Loo Het Westerhonk voor ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking. De woning is gevestigd in Poeldijk in de gemeente Westland. Deze locatie is zeer geschikt voor cliënten die altijd zelfstandig of met ondersteuning hebben gewoond, maar door het ouder worden of door andere oorzaken meer ondersteuning of begeleiding nodig hebben.

Adres en contact
Van Bergenhenegouwenlaan 2
2685 GB Poeldijk
088 - 036 43 65 Stuur een mail

De woning

De woning is gevestigd in woonzorgcentrum De Terwebloem van zorginstelling Pieter van Foreest. Een organisatie die ondersteuning, zorg en begeleiding biedt aan senioren. Op deze buitenlocatie is er woonruimte voor achttien ouder wordende cliënten met een verstandelijke- en lichamelijke beperking. Naast de begeleiding en zorg wordt hier ook dagbesteding aangeboden met activiteiten, afgestemd op elk individu en behoefte. Het gehele pand is rolstoeltoegankelijk. Elke woning heeft een gezamenlijke woonkamer met leefkeuken en balkon. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer met badkamer en de nodige voorzieningen. Het creëren van een huiselijke sfeer is belangrijk.


Poeldijk: de omgeving

Poeldijk is een rustig kerkdorp in gemeente Westland. De locatie ligt op loopafstand van het winkelcentrum van Poeldijk waar alle benodigde voorzieningen aanwezig zijn. Het openbaar vervoer beperkt zich tot busvervoer (afstand +/- 500 meter).

Begeleiding en zorg voor ouderen

De van Bergenhenegouwenlaan biedt zorg voor ouder wordende cliënten met een verstandelijke- en lichamelijke beperking. Het aanbod van zorg en begeleiding wordt afgestemd op de behoefte van de cliënt. De nadruk ligt op het behouden van de huidige vaardigheden en het begeleiden van de cliënten tijdens het proces van ouder worden en de daarmee gepaard gaande achteruitgang op lichamelijk, cognitief, emotioneel en sociaal gebied. Bij plaatsingen van nieuwe cliënten op de locatie wordt goed gekeken of een potentiële bewoner past op de woning waar plek is. Het is belangrijk voor alle bewoners dat er een goede groepsdynamiek is.

Contactgegevens

Adres:

Van Bergenhenegouwenlaan 2
2685 GB
Poeldijk

Telefoon:

088 - 036 43 65

E-mail:

Berghenegouwelaan.2a@sheerenloo.nl

Neem contact op