Adres en contact
Veldvreugd 16-17
2636 JJ Schipluiden
Contact opnemen Direct aanmelden

Woning in Schipluiden voor verstandelijk beperkte ouderen, met of zonder bijkomende lichamelijke beperking
Veldvreugd 16-17

Wonen Werk of dagbesteding

Wat een zon, ze schijnt door je raam heen op je gezicht. Dat is lekker warm. Het is de laatste tijd erg regenachtig geweest, dus het zou fijn zijn om weer eens naar buiten te gaan zonder paraplu. De verzorgster komt je al ophalen uit de hal, jullie gaan met een groepje uit het woonzorgcentrum in een rolstoel naar buiten. Ze rijdt jullie naar buiten, en je snuift de buitenlucht op. De lucht is nog vochtig van de regen van afgelopen tijd. De zon schijnt fel vanachter de wolken. “Mooi weer” zeg je blij, een glimlach komt op je gezicht. De verzorgster knikt naar je. Als je buiten bent, merk je bijna niets meer van je beperkingen. Je voelt je geborgen, hier bij Veldvreugd in Schipluiden.

In het kort

Veldvreugd 16-17 zijn woningen in Schipluiden, bedoeld voor ouderen met een verstandelijke beperking. Op Veldvreugd 16 wonen voornamelijk ouderen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, op Veldvreugd 17 wonen voornamelijk ouderen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Je woont hier binnen het gebouw van het woonzorgcentrum Akkerleven. Je kunt hier meedoen met alle activiteiten en er is dagbesteding aan huis. De nachtdienst van de Pieter van Foreest, eigenaar van het gebouw, komt langs wanneer nodig.

Hoe ziet de woning eruit?

Veldvreugd 16 en 17 zijn allebei woningen voor zes mensen. Er is een hal die nummer 16 en 17 delen, de rechterdeur is van nummer 16. Als je deze open doet, kom je in een lange gang met aangrenzend de zes zit/ slaapkamers. Ook is hier de woonkamer met open keuken waar wij onze eigen maaltijden koken en toegang naar de afgesloten tuin. Er is voorin de gang een wasruimte en achterin de gang een voorraadkast. Hier is ook de doorgang naar het verzorghuis Akkerleven.

Op Veldvreugd 17 is een gezamenlijke huiskamer met open keuken. Er zijn zes zit/slaapkamers, waarvan 1 zit/slaapkamer ingericht is als snoezelruimte. Op de benedenverdieping is een terras naar buiten in een gesloten tuin met grote vijver.

Activiteiten

Op Veldvreugd organiseren wij zelf de dagbesteding zodat je in alle rust kan opstaan. Het activiteitenaanbod wordt vormgegeven vanuit de vraag van de bewoners en is een maandrooster opgenomen. Het activiteitenaanbod wordt door een dagbestedingsmedewerker en vrijwilligers verzorgd. Naast onze eigen dagbesteding kunnen wij ook gebruik maken van de activiteiten van Akkerleven. Activiteiten die hier bijvoorbeeld plaatsvinden zijn: muziekoptredens, bingo, beweging met muziek, filmmiddag en spelletjes. Mocht dit toch niet geheel aansluiten op jouw wensen, dan bestaat er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van het dagbestedingsaanbod elders in de organisatie.

Omgeving

Je vindt ons in een kleine wijk, aan een doodlopende weg. Vanuit jouw woning lopen we zo de polder in. Om het gebouw heen is namelijk veel natuur, er zijn boerderijen en weilanden. Ook kijk je uit op de historische Trambrug. In tien minuten lopen ben je in het dorp Schipluiden met diverse winkels en horeca (o.a. bakker, AH, kledingwinkel en bloemenwinkel). Er is een buurthuis en een kerk. Aan de rand van het dorp bevindt zich een kleine kinderboerderij.

Openbaar vervoer

De bushalte is op 10 minuten lopen van de woning. Vanaf je woning ben je in ongeveer een uur in Rotterdam of Den Haag.

Wie wonen hier begeleid?

Veldvreugd 16-17 is een locatie van 's Heeren Loo in Schipluiden, waar 12 ouder wordende bewoners met een verstandelijke beperking verblijven. Alle bewoners van Veldvreugd zijn ouder dan 50 jaar. De bewoners zijn hier komen wonen vanuit de thuissituatie, andere instellingen of zijn afkomstig van intramurale locaties op woonzorgpark het Westerhonk in Monster. De huidige bewoners van Veldvreugd 16 hebben veelal een lichte tot matige verstandelijke beperking. De huidige bewoners van Veldvreugd 17 hebben veelal een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Op beide woningen wonen bewoners met onder andere visuele, auditieve of lichamelijke beperkingen. Ook wonen er mensen met autisme, epilepsie of diabetes. Er wordt door sommige bewoners gebruik gemaakt van rollators, rolstoelen en til-liften. Er wonen ook bewoners die nog goed ter been zijn.

Hoe wordt de zorg vormgegeven

Op Veldvreugd vinden wij het nemen van de tijd voor de bewoners erg belangrijk, wij zijn niet gehaast. Wij kijken en luisteren zorgvuldig naar wat de bewoners aangeven, om hen zo goed mogelijk te begrijpen en te kunnen ondersteunen. Naast verblijf op de woning, wordt de bewoners ook zinvolle dagbesteding geboden. Dit doen wij ook in samenwerking met het woonzorgcentrum Akkerleven. De nachtzorg wordt ondersteund door Akkerleven. Er worden geen (para)medische diensten afgenomen in Schipluiden, met uitzondering van fysiotherapie. De (para)medische zorg wordt geleverd vanuit woonzorgpark het Westerhonk in Monster.

Kerkgemeenschap

Er zijn veel vrijwilligers vanuit de kerkgemeenschap in het dorp die regelmatig allerlei activiteiten met de cliënten ondernemen waaronder een wandelactiviteit en een maandelijks kerkbezoek.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op