Adres en contact
Vooruitgangdreef 2
2171 VW Sassenheim
Contact opnemen Direct aanmelden

Vooruitgangdreef 2*
Vooruitgangdreef

Net twee sneetjes brood met kaas achter de kiezen. Je maakt er nog een voor onderweg. Ondertussen staat een heerlijk kopje verse gezettte koffie voor je klaar. Donker gebrand, zo heb je hem het liefst. Voor je je lippen aan je kopje zet, adem je de geur nog een keer diep in. Een betere start van de dag bestaat niet!

Samen met nog een paar huisgenoten, begeleiders en vrijwilligers gaan jullie op pad. Met z’n allen hebben jullie besloten om naar het Keukenhofbos te gaan. De taxi haalt jullie op. Dat belooft een leuke middag te worden!

In het kort

Beide woningen bestaan uit twee samengevoegde rijtjeshuizen. Deze woningen zijn bestemd voor mensen met een matige tot ernstige (meervoudige) verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De bewoners zijn tussen de 46 en 82 jaar oud. Er is 24-uursbegeleiding en er is een slaapwacht aanwezig.

Een woning voor jou

De samengevoegde rijtjeshuizen hebben beide drie verdiepingen. Op de begane grond tref je een gemeenschappelijke woonkamer met een afsluitbare keuken. Hier komen jullie onder andere bijeen om gezellig samen te eten of tv te kijken.

Verder vind je op deze verdieping twee appartementen met een eigen badkamer en toilet. Deze is ingericht met tilapparatuur aan het plafond en een douchestoel/badbrancard. Daarom zijn deze woningen vooral geschikt als je in een rolstoel zit. Als je het nodig hebt, kan je woning voorzien worden van een transfer-middel (XY-systeem aan het plafond).

Op de eerste verdieping heb je vier appartementen met een eigen badkamer en toilet. Deze woning past bij je als je binnenshuis kan voortbewegen met of zonder een hulpmiddel (bijvoorbeeld met een rollator).

De bovenste verdieping heeft een slaapruimte en kantoor voor de slaapwacht. Dit is alleen op Vooruitgangdreef nummer 2. De slaapwacht wordt ondersteund door een uitluistersysteem. Op nummer 8 heb je een studio voor een bewoner. Je krijgt hier ondersteuning (indien nodig) van de begeleiding van de groepswoning.

Aan de achterkant vind je een ruime tuin. Deze is gezellig ingericht met een schommelbank, een tuineethoek en verschillende plantjes. De tuin wordt afgesloten met een schutting. Vanuit de tuin kun je naar de buren van de andere zorgwoning lopen.

Er op uit

Sassenheim is een gezellig dorp in het midden van de Bollenstreek. Het valt onder de gemeente Teylingen. Vind je het fijn om af en toe lekker te kunnen wandelen? Op 5 km afstand ligt het prachtige Keukenhof en Keukenhofbos, waar je wandelingen kunt maken. Ook kun je de ruïne van Teylingen bekijken. Deze is goed bereikbaar via een aangelegd wandelpad. Midden in het centrum vind je het mooie park Rusthoff. Genoeg plekken om je onder te dompelen in het groen!

Het winkelcentrum
Een boodschap nodig of even shoppen? Met vijftien minuten lopen ben je in het winkelcentrum. Hier heb je een groot aanbod aan winkels. En op donderdag heb je de markt op het plein in het centrum.

Zorg in de omgeving

Ieder van jullie heeft een huisarts in Sassenheim. Je apotheek is aangesloten bij de woning voor medicatie die je eventueel nodig hebt. Voor overige (para)medische zorg kun je gebruik maken van voorzieningen op de hoofdlocatie van ‘s Heeren Loo in Noordwijk.

Indien nodig, kunnen we ook specialistische zorg voor je inschakelen bij thuiszorgorganisatie Marente.

Vrije tijd

Je kunt zelf bepalen hoe jij je vrije tijd wil besteden. Kun je wekelijks wel wat beweging gebruiken? In Sassenheim zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan beweging en sport. Dit kun je onder andere doen tijdens de activiteiten van vrijetijdsorganisatie De Zevensprong in Sassenheim.

Houd je het liever wat rustiger? Dat mag natuurlijk ook. Even een kopje koffie of thee drinken bij de buren. Of een korte wandeling maken om boodschappen te doen.

Openbaar vervoer

Met tien minuten lopen ben je bij de halte voor streekbusvervoer. Daarnaast heeft Sassenheim een treinstation. Je kunt hier de treinverbinding nemen naar Leiden - Schiphol- Amsterdam.

Begeleid wonen iets voor jou?

Ben je boven de 40 jaar of senior met een (meervoudige) ernstige/matige verstandelijke beperking? Dan is deze woning misschien wel wat voor jou.

Jij bepaalt waar je hulp bij nodig hebt of wat je wilt verbeteren. Hier zetten wij ons best mogelijke hulp voor in. Zo richten wij ons bijvoorbeeld op begeleiding voor behoud van je zelfredzaamheid, talentontwikkeling en toetreding in de samenleving. Ook geven wij verpleegtechnische ondersteuning.

Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op