Adres en contact
Vooruitgangdreef 2-4-6-8
2171 VW Sassenheim
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Sassenheim
Vooruitgangdreef 2-8

Wonen

In het kort

Beide woningen bestaan uit twee samengevoegde rijtjeshuizen. Deze woningen zijn bestemd voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De bewoners zijn tussen de 46 en 82 jaar oud. Er is 24-uursbegeleiding en er is een slaapwacht aanwezig.

Een woning voor jou

De samengevoegde rijtjeshuizen hebben beide twee verdiepingen. Er is een aangepaste lift aanwezig. Op de begane grond tref je een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken. Hier komen jullie onder andere bijeen om gezellig samen te eten of tv te kijken.

Verder vind je op hier twee kamers met een eigen ruime badkamer en toilet, die erg geschikt als je gebruikt maakt van een rolstoel. Als je het nodig hebt, kan je woning voorzien worden van een transfer-middel.

Op de eerste verdieping heb je vier kamers met een eigen badkamer en toilet. Deze woning past bij je als je binnenshuis kan voortbewegen met of zonder een hulpmiddel (bijvoorbeeld met een rollator).

De bovenste verdieping heeft een slaapruimte en kantoor voor de slaapwacht. Dit is alleen op Vooruitgangdreef nummer 2. De slaapwacht wordt ondersteund door een uitluistersysteem. Op nummer 8 heb je een studio voor een bewoner. Je krijgt hier ondersteuning (indien nodig) van de begeleiding van de groepswoning of van team thuisondersteuning. 

Aan de achterkant vind je een ruime tuin. Deze is gezellig ingericht met een schommelbank, een tuineethoek en verschillende plantjes. De tuin wordt afgesloten met een schutting. 

Er op uit

Sassenheim is een gezellig dorp in het midden van de Bollenstreek. Het valt onder de gemeente Teylingen. Vind je het fijn om af en toe lekker te kunnen wandelen? Op 5 km afstand ligt het prachtige Keukenhof en Keukenhofbos, waar je wandelingen kunt maken. Ook kun je de ruïne van Teylingen bekijken. Deze is goed bereikbaar via een aangelegd wandelpad. Midden in het centrum vind je het mooie park Rusthoff. 

Het winkelcentrum
Een boodschap nodig of even shoppen? Met vijftien minuten lopen ben je in het winkelcentrum. Hier heb je een groot aanbod aan winkels. En op donderdag heb je de markt op het plein in het centrum.

Vrije tijd
Je kunt zelf bepalen hoe jij je vrije tijd wil besteden. Kun je wekelijks wel wat beweging gebruiken? In Sassenheim zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan beweging en sport. Dit kun je onder andere doen tijdens de activiteiten van  vrijetijdsorganisatie De Zevensprong in Sassenheim. 

Openbaar vervoer
Met tien minuten lopen ben je bij de halte voor streekbusvervoer. Daarnaast heeft Sassenheim een treinstation. Je kunt hier de treinverbinding nemen naar Leiden - Schiphol- Amsterdam. 

Hier wonen iets voor jou? 

Ben je boven de 40 jaar of senior met een (meervoudige) ernstige/matige verstandelijke beperking? Dan is deze woning misschien wel wat voor jou. 

Jij bepaalt samen met je begeleider en/of mentor waar je hulp bij nodig hebt of wat je wilt verbeteren. Hier zetten wij ons best mogelijke hulp voor in. Zo richten wij ons bijvoorbeeld op begeleiding voor behoud van je zelfredzaamheid, talentontwikkeling en toetreding in de samenleving.

Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op