Adres en contact
Waarderhout 18-20
6718 GK Ede
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen voor (jong)volwassenen in Ede
Waarderhout 18-20

Wonen

Wakker worden met een heerlijk zonnetje. Wie wil dat nou niet? Je springt je bed uit en gaat naar de gezamenlijke woonkamer. Daar staat het ontbijt al op tafel. Je huisgenoten druppelen binnen en gaan aan tafel zitten. Als iedereen er is, begin je aan een heerlijk ontbijt. De koffie wordt al gezet. Vandaag is het een gewone werkdag, maar vanavond staat er iets leuks op de planning. Een filmavond! Je kijkt er nu al naar uit. Eerst op naar je werk.

In het kort

Aan de Waarderhout 18-20 in Ede wonen (jong)volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De locatie bestaat uit twee huizen. In elk huis wonen acht bewoners. Er is 24 uur per dag ondersteuning. De ondersteuning richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden, het aanleren van waarden en normen en het omgaan met anderen. Iedere bewoner heeft een eigen ontwikkelingsplan met daarin doelen. Hierbij worden ze gestimuleerd om de grenzen te ontdekken. De bewoners gaan overdag naar school, stage of werk.

De woning

De woning bestaat uit twee rijtjeshuizen die verbonden zijn door een tussendeur. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. Daarnaast bevinden zich in ieder huis twee badkamers en een gezamenlijke woonkamer met open keuken. Elke woning heeft een tuin met een eigen schuur. 

Mindervaliden kunnen gebruik maken van de slaapkamers op de begane grond. De woningen zijn verder niet aangepast voor rolstoelgebruikers.

Omgeving

De woning staat in de woonwijk Kernhem in Ede. Op loopafstand vind je een winkelcentrum en een school. In het centrum van Ede zitten verschillende winkels, restaurants en cafetaria’s. Ede is een bruisende stad en niet te groot. De winkels liggen dichtbij elkaar. Net buiten het centrum bevindt zich het treinstation met treinen richting Amersfoort en Ede-Wageningen. 

Verder heb je verschillende groenvoorzieningen in de buurt. Op loopafstand zit het mooie landgoed Kernhem. Dit landgoed ligt aan de rand van Ede langs de Lunterse weg. Op het landgoed zijn onder andere groente-, kruiden-, bloemen- en bessentuinen. Daarnaast is er een groentekas, een boomgaard en een paddenstoelenteeltbos.

Het centrum van Ede ligt op ongeveer twee kilometer van de woning. Op 200 meter afstand is een bushalte te vinden.

Voor wie?

De woningen zijn geschikt voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De leeftijd ligt tussen 16 en 36 jaar. Er zijn gezamenlijke activiteiten zoals samen eten, koffie drinken en samen een film kijken. Sommige bewoners groeien door naar zelfstandigere woningen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op