Adres en contact
Waterman 32
2221 NK Katwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Waterman 32
Waterman

Vanavond vieren jullie met de hele groep Halloween. Er zijn heksen, enge clowns en zwarte katten. Jij hebt ook je best gedaan: je hebt een oud laken van zolder gehaald en er 2 gaten in geknipt. Wat een prachtig spook ben je! Natuurlijk ontbreekt snoep vanavond niet. De begeleiding zet de muziek aan en dan kunnen jullie gaan dansen. Voordat je hier kwam wonen, had je nooit gedacht dat het op een woongroep zo griezelig gezellig kon zijn.

In het kort

Op de Waterman wonen kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Er is 24-uursbegeleiding. ’s Nachts is een slaapwacht aanwezig. We vinden de ontwikkeling van je kind belangrijk. Ook willen we graag een huiselijke sfeer creëren. Zo vormen we een veilige en vertrouwde basis voor ieder kind.

De woning

Waterman 26-30 zijn 2 rijtjeshuizen. Elke woning heeft 2 verdiepingen en een zolder. In beide huizen wonen 6 kinderen.

Ieder kind heeft een eigen slaapkamer met badkamer. Op de begane grond is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De woning heeft een voor- en achtertuin waar iedereen gebruik van maakt, bijvoorbeeld om lekker te spelen. De woningen zijn niet rolstoelvriendelijk.

Wonen in een kindvriendelijke buurt

De woningen staan in de kindvriendelijke woonwijk Rijnsoever in Katwijk met andere woningen van ’s Heeren Loo. In de buurt zijn een supermarkt en een bakkerswinkel. Op 20 minuten loopafstand ligt het winkelcentrum Hoornseplein. In de omgeving zijn verder een kapper, speeltuintjes en een huisarts.

Woonzorgpark Willem van den Bergh

Het woonzorgpark Willem van den Bergh ligt in de buurt. Op dit park zijn veel woningen, dagbestedingen en andere voorzieningen van ’s Heeren Loo. Ga er bijvoorbeeld lekker knutselen of sporten.

Vrije tijd

Alle kinderen in de groep houden van buitenspelen. We organiseren regelmatig gezamenlijke activiteiten. Misschien kun je de begeleiding wel overhalen om een dagje mee naar het strand te gaan. Met het openbaar vervoer sta je binnen een half uurtje aan zee. Een ideaal dagje uit.

Voor wie

Op nummer 26-28 wonen kinderen van 6 t/m 12 jaar. Nummer 30-32 is voor kinderen en jongeren van 12 t/m 18 jaar. Zij hebben een lichte verstandelijke beperking. Kenmerkend voor deze kinderen en jongeren is dat zij niet meer bij hun ouders kunnen wonen. De meesten laten moeilijk verstaanbaar gedrag zien.

Soms komt een kind via de jeugdhulpverlening bij ons wonen. Vaak hebben deze kinderen een traumatisch verleden dat in het gedrag terug te zien is.

We begeleiden de bewoners volgens de behandelmethode INVRA/Op Eigen Benen. Hiermee zorgen we dat kinderen zo zelfstandig mogelijk worden.

Denk jij dat je past binnen deze groep, dan kun je altijd contact opnemen.

Adres

Waterman 26-28-30-32
2221 NK
Katwijk

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op