Adres en contact
Wintertuinlaan 11
2201 ZS Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Noordwijk
Wintertuinlaan

Het is zaterdagochtend en je wordt wakker. Je rekt je eens goed uit. Je doet het gordijn een stukje open, en kijkt naar buiten over de prachtige tuin. Een straal zonlicht schijnt op de schommel. Het is mooi weer, dus eindelijk kun je weer eens schommelen! Eerst maar eens aankleden, je begeleider is er al snel om je te helpen. Dan ontbijt. Langzamerhand word je al wakkerder, de schommel zit nog steeds in je hoofd. Yes, eindelijk naar buiten. Je begeleider duwt je, en zo ga je steeds hoger. Terwijl je op en neer gaat, zie je de bomen boven de huizen uitkomen. Wat een heerlijk gevoel, je zweeft! Na een tijdje stopt je begeleider met duwen “tijd voor dagbesteding!”, zegt hij. Je stapt van de schommel en samen lopen jullie naar de dagbesteding.

In het kort

Op Wintertuinlaan 11-13 kun je begeleid wonen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Ons doel voor jou is om je normale leven te behouden, waarbij je zoveel mogelijk zelf doet. Wij steunen en begeleiden jou hierin. De meeste mensen gaan overdag naar de dagbesteding, maar niet iedereen gaat altijd, omdat behoeften verschillen. Daarom blijft van dinsdag tot en met donderdag altijd één van de twee woningen open. Hier kunnen bewoners van Wintertuinlaan 11 of Wintertuinlaan 13 heen die op deze dagen geen dagbesteding hebben. In het pand waar de dienst zit is 's nachts een nachtdienst aanwezig.

Indeling van de woningen

Het gebouw van Wintertuinlaan 11-13 is opgedeeld in een boven- en benedenwoning. Wintertuinlaan 13 is de benedenwoning. Er is een gedeelde woonkamer met een open keuken. We hebben plaats voor zes mensen, iedereen heeft zijn eigen slaapkamer en badkamer. Aan de kant van de woonkamer ligt een tuin met schommel.

Meteen als je het gebouw binnenkomt is er een brede trap en een lift naar boven. Zo kom je bij Wintertuinlaan 11, de bovenwoning. We delen ook een woonkamer met een open keuken, en we hebben een dakterras. Ook hier zijn zes slaapkamers met elk een eigen badkamer. Eén van de slaapkamers heeft een eigen balkonnetje. Vanaf het dakterras kun je met een trap naar de ruime achtertuin met schommel bij Wintertuinlaan 13. Deze tuin deel je met hen.

De buurt en activiteiten

Vanuit de woonkamer van Wintertuinlaan 13, en vanaf het dakterras van Wintertuinlaan 11 kijk je uit op de tuin en het kinderdagverblijf hierachter. Aan de andere kant van het huis kijk je uit op een van de ’hoofdwegen’ van het terrein, waar het over het algemeen wat drukker en levendiger is.

Wintertuinlaan 11-13 is onderdeel van woonzorgpark Willem van den Bergh. Hier is altijd genoeg te doen. Zo is er op dinsdagavond altijd Soos in het Kruispunt ('s zomers bij de boerderij). Er is een boerderij op het terrein

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op