Adres en contact
Wintertuinlaan 9
2201 ZS Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Wintertuinlaan 9
Wintertuinlaan

De bel gaat. Wie zou dat zijn? Jullie rennen met zijn allen naar de deur toe. Er staat een juten zak. De zak van Sinterklaas! Wat een verrassing, je huisgenootjes springen en dansen al joelend om de zak heen. Dan dragen jullie hem naar binnen. Pim mag eerst. Hij pakt het pakje met zijn naam uit de zak. Het is een treintje. Hij is gek op treinen, en speelt daar dan ook het liefst de hele dag mee. Dit is er eentje voor zijn verzameling! Nu mag jij, wat zou het zijn? Spannend, je graait in de zak en zoekt naar het pakje met jouw naam. Ja hoor, gevonden. Langzaam peuter je het plakband van de verpakking af, en kun je stukjes van jouw cadeautje zien. Ja hoor, het is wat je hoopte: strijkkralen! Je kunt niet wachten om er vele onderzetters en ‘schilderijtjes’ van te maken. Je pakt nog even een slok warme chocomel en wat pepernoten, terwijl je kijkt naar de anderen die ook hun cadeautje mogen uitpakken.

In het kort

Wintertuinlaan 7 en 9 in Noordwijk zijn twee woningen met 24-uursbegeleiding. De bewoners van de twee huizen verschillen van problematiek en leeftijd. Rust en regelmaat zijn hier belangrijk. De maaltijden, koffie in de ochtend en thee in middag zijn vaste en gezamenlijke momenten. Deze zorgen voor een dagritme en een goede sfeer. Het werken aan zelfstandigheid is belangrijk op de woongroepen. Wij begeleiden jou hierbij. Verrassingen en onverwachte gebeurtenissen zorgen voor veel vrolijkheid.

De indeling van de woningen

De twee woningen zijn huiselijk ingericht en van veel gemakken voorzien. In elke woning wonen zes (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze hebben ieder een eigen slaapkamer en delen samen de douches. Elke woning heeft een gezellige gezamenlijke woonkamer, een mooie keuken en een grote tuin. Op de woningen is draadloos internet, en op elke slaapkamer is een tv-aansluiting, ook in de twee gemeenschappelijke woonkamers staat een televisie.

Wintertuinlaan 7

Met wie woon je en wat leer je
Dit is een woning voor jongvolwassen mannen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en een autisme spectrum stoornis. Je leert hier om steeds zelfstandiger te worden, zodat je minder intensieve begeleiding nodig hebt. We betrekken je bij de dagelijkse huishoudelijke taken en leren jou zoveel mogelijk in stapjes aan. Je leert hier voor jezelf te zorgen en omgaan met veranderingen. Ook kom je veel in contact met leeftijdsgenoten waardoor je niet alleen leert omgaan met je eigen emoties maar ook met die van anderen. Vanaf hier kun je door naar een trainingshuis of een woning met 24 uur per dag begeleiding.

Dagbesteding en indeling
We hebben als je hier komt wonen een duidelijke dagindeling, maar dit blijft niet zo. Na een tijdje is het de bedoeling dat je hier steeds soepeler mee omgaat en zelfstandiger wordt.

Je hebt je eigen hobby’s en dagbesteding of werk buitenshuis, als je dat niet hebt helpen wij je hierbij. Ook kun je meedoen met de georganiseerde activiteiten op het terrein en er buiten. Op dit moment wonen er zes jong volwassenen op Wintertuinlaan 7. We begeleiden matig intensief tot intensief. Eén bewoner werkt vanuit huis dus is er begeleiding van 7.00 tot 23.00 uur.

Wintertuinlaan 9

Met wie woon je en wat leer je
Op Wintertuinlaan 9 woon je met zes volwassenen met een matige verstandelijke beperking die sociaal-emotioneel gezien laag functioneren. Dit zijn op dit moment mannen, waarvan ook iemand met een meervoudige beperking. We betrekken je bij het huishouden, we leren jou stap voor stap een aantal taken aan. Ook leer je voor jezelf te zorgen, je weerbaarheid wordt groter en je traint je sociale vaardigheden.

Dagbesteding en indeling

Je hebt je eigen hobby’s en dagbesteding of werk buitenshuis, als je dat niet hebt helpen wij je hierbij. Ook kun je meedoen met de georganiseerde activiteiten op het terrein en er buiten. De begeleiding is intensief.

Genoeg te doen in Noordwijkerduin

De woning staat op de hoofdlocatie Willem van den Bergh in de wijk Noordwijkerduin in Noordwijk. Het gebouw ligt middenin deze groene

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op