Adres en contact
Wintertuinplein 11
2201 ZT Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Wintertuinplein 11
Wintertuinplein

Je bent zenuwachtig, want je gaat bij de buren op bezoek. Dat is één van de doelen in je persoonlijke plan. Vandaag doe je dit voor het eerst alleen. Je staat voor de deur en twijfelt. Zou je het echt doen? Gelukkig heb je dit al vaker geoefend met je begeleiders, dus het moet lukken. Nog drie seconden. Je kunt het. Je telt af in je hoofd: 3, 2, 1... Tring! Je hebt op de bel gedrukt, nu is het dus wachten. Voor je kunt weglopen, komt er al iemand aan. Het vriendelijke gezicht van de begeleidster van nummer 10 kijkt je aan, ze zegt: “Hé, wat goed dat je er bent! Ben je helemaal zelf gekomen nu?” Je knikt. “Kom maar binnen.” Voordat je het weet zit je bij de andere groep koffie te drinken met een koekje. De spanning valt van je af. Een hele overwinning!

In het kort

In de woningen op Wintertuinplein 8-9-10-11 wonen mensen met diverse problematiek. Sommige groepen zijn voor jongeren en andere voor volwassenen. De woningen zijn op de begane grond en de eerste verdieping. Ook is er een buitenruimte met picknickbank. Binnen het Wintertuinplein kun jij jezelf zijn, natuurlijk houd je je wel aan de afspraken en een goed dagritme.

Je eigen badkamer en een buitenruimte

Nummer 8 en 11 zijn op de begane grond, en nummer 9 en 10 op de eerste verdieping. Alle 4 de woningen hebben 6 slaapkamers met een eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn kamers met en zonder bad. Eén kamer per woning is kantoor/washok/slaapwacht. De kantoor en de keuken zijn afsluitbaar.

Wintertuinplein 9 en Wintertuinplein 10 hebben samen een voordeur. Nummer 9 heeft één gezamenlijke woonkamer met aangrenzend het kantoor en de keuken. Nummer 10 heeft een badruimte waarvan iedereen gebruik kan maken. Vanuit de woonkamers kun je via 2 openslaande deuren naar de buitenruimte met een lange picknickbank. Daar kun je kletsen en je buren ontmoeten. Als het nodig is kun je terugvallen op de 24-uursbegeleiding in de nabijgelegen woning(en).

Wintertuinplein 8

Op Wintertuinplein 8 wonen jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking die zeer intensieve begeleiding nodig hebben. Er zijn huisregels en een duidelijk dagprogramma. Binnen dat programma maak je zelf keuzes. Ook heb je een persoonlijk plan. Je krijgt intensieve één-op-één-begeleiding om te zien hoe het met je gezondheid gaat en om sociale contacten te stimuleren. Bijvoorbeeld via sociale media, telefoon en bezoek.

Je leert op deze woning wat je sterke en minder sterke kanten zijn. Ook leer je beter omgaan met je emoties zoals boosheid, agressie, teleurstellingen en verdriet. Daarover maak je afspraken met de begeleiding. We zijn er altijd voor je, ook tijdens moeilijke momenten of lastige periodes.

Wintertuinplein 9-10

Op eigen benen staan
Op Wintertuinplein 9-10 woon je met andere kinderen en jongeren (tussen de 10 en 23 jaar) met een verstandelijke beperking en autisme. Je leert hier met behulp van de methode Op eigen benen om voor jezelf te zorgen. Zo ga je zelf naar buiten en doe je het huishouden, of je heb je corvee buitenshuis. Je leert op eigen benen te staan, zodat je uiteindelijk de stap kunt maken naar een meer zelfstandige woonruimte.

Wij zorgen voor jouw ontwikkeling

Omdat je in een groep woont, is het belangrijk dat je met respect met elkaar omgaat. Ook krijg je genoeg ruimte om je te ontwikkelen en te ontplooien. Overdag ga je naar de dagbesteding of het dagverblijf, waar je ook schoolse vaardigheden leert. In de woning zorgen we voor een vast ritme.

Begeleiding

Overdag is de hele dag begeleiding aanwezig, vanaf elf uur ‘s avonds is er de centrale nachtzorg in het hoofdgebouw. Zij hebben uitluistersystemen en deurmelders en zijn binnen enkele minuten bij jou, als dit nodig is. Ook heeft elke kamer een deurmelder, waar de nachtdienst een melding van krijgt als de deur in de nacht open gaat.

Wintertuinplein 11

Op Wintertuinplein 11 wonen 6 mensen met een ernstige beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij hebben moeite om eigen gevoelens en gevoelens van de omgeving te begrijpen en hierop te reageren. We ondersteunen en begeleiden je intensief. Wij betrekken jou bij dagelijkse taken in het huishouden en we leren je dit stapje voor stapje aan. Ook leer je voor jezelf te zorgen, je weerbaarheid te verbeteren en krijg je training in sociale vaardigheden. Je gaat buitenshuis naar werk of dagbesteding.

Momenteel wonen er 6 mannen op Wintertuinplein 11. De sfeer op de groep is goed, we doen zoveel mogelijk activiteiten samen. Als het nodig is kun je ook terecht bij de 24-uursbegeleiding in de huizen in de buurt.

Genoeg te doen in Noordwijkerduin

De woning staat op het woonzorgpark Willem van den Bergh in de wijk Noordwijkerduin in Noordwijk. Het gebouw ligt middenin deze groene, rustige en beschutte wijk. In de wijk zitten een supermarkt, poli, tandarts, mondhygiëniste, fysio, logopedie, etc. Je kunt op het terrein van alles doen, zoals wandelen door de duinen, of in de zomer zwemmen in het buitenbad. Ook kun je voetballen op één van de vele grasvelden.

Als je van dieren houdt, heb je geluk. Bij de Duinzone zijn een boerderij en een manege, hier kun je een bezoekje brengen aan de paarden en andere dieren.

Het terrein is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Met de bus kun je vanaf de ingang van de wijk direct naar naar station Leiden.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op