Adres en contact
Wintertuinplein 15
2201 ZT Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Wintertuinplein 15
Wintertuinplein

Wat een lekker weer is het vandaag! Jullie eten vanavond met een aantal jongeren buiten, aan de grote picknicktafel. Lekker, de begeleiding heeft pastasalade gemaakt. Daar ben jij gek op! Je helpt mee om de borden en het bestek buiten te zetten. Terwijl jullie genieten van de zon, smikkelen jullie van de salade. Jullie praten over ouders. Het is fijn om je hart te luchten, want je mist ze soms wel. Maar gelukkig voel je je hier thuis. Je leert je huisgenoten steeds beter kennen en de begeleiding is er altijd voor je om mee te praten.

In het kort

Op Wintertuinplein 12-13-14-15 wonen kinderen en jongeren met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking, vaak met autisme. Je leert hier om voor jezelf te zorgen. Zo ga je zelfstandig uit huis en doe je het huishouden, of heb je corvee buiten het huis.

Overdag ga je naar de dagbesteding of het dagverblijf, en ook thuis zorgen we voor een vast ritme. Overdag is de hele dag begeleiding aanwezig, vanaf elf uur ‘s avonds is er de centrale nachtzorg in het hoofdgebouw. Zij hebben uitluistersystemen en deurmelders en zijn binnen enkele minuten aanwezig op het Wintertuinplein, als dit nodig is.

Het gebouw

De woningen van het Wintertuinplein liggen in een appartementencomplex aan een doodlopende weg. Nummer 12 en 15 zijn op de begane grond, nummer 13 en 14 zijn op de eerste verdieping. Alle huizen hebben een gedeelde woonkamer en een aparte keuken. Je woont hier met in totaal zes kinderen of jongeren in een huis, iedereen heeft zijn eigen slaapkamer met douche en toilet. Ook is er een badruimte die je deelt met de anderen.Buiten staat een lange picknickbank waar je aan kunt zitten kletsen en waar je je buren kunt ontmoeten. Alle jongeren in de buurt letten hier goed op elkaar.

Genoeg te doen in Noordwijkerduin

De woning staat op de hoofdlocatie Willem van den Bergh in de wijk Noordwijkerduin in Noordwijk. Het gebouw ligt middenin deze groene, rustige en beschutte wijk. In de wijk zitten een supermarkt, poli, tandarts, mondhygiëniste, fysio, logopedie, etc. Je kunt op het terrein van alles doen, zoals wandelen door de duinen, of in de zomer zwemmen in het buitenbad. Ook kun je voetballen op één van de vele grasvelden. Als je van dieren houdt, heb je geluk. Bij de Duinzone zijn een boerderij en een manege, hier kun je een bezoekje brengen aan de paarden en vele andere dieren.Het terrein is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Met de bus kun je vanaf de ingang van de wijk direct naar naar station Leiden.

Voor wie

Wintertuinplein 12, 13, en 14 zijn bedoeld voor kinderen en jongeren tot 23 jaar met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en autisme. Ze leren hier om steeds zelfstandiger te worden. De jongeren kunnen zo hierna de stap maken om zelfstandiger te wonen.

Wintertuinplein 15 is een crisisplek. Hier komen kinderen vanaf 5 jaar en jongeren tot en met 23 jaar terecht vanwege crisis of ter overbrugging naar een ander adres. Wij begeleiden hen hierbij. Sommige kinderen die op het Wintertuinplein wonen zijn nog erg jong. Wij nemen daarom een deel van de opvoeding op ons en zorgen ervoor dat zij zich goed kunnen ontwikkelen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op