Adres en contact
Winkelsteeg 73-83
7607 AT Almelo
Neem contact op Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Almelo
Winkelsteeg

Wonen

Ben je 18 jaar of ouder en ben je toe aan de volgende stap naar zelfstandig wonen? Zoek je een studio met je eigen badkamer en keuken? Maar vind je het ook fijn om soms samen met anderen te koken en te eten? En heb je nog wel begeleiding nodig bij het zelfstandig wonen?

Lees verder voor informatie en foto's over de woning, de studio's en de begeleiding. Ook krijg je een digitale rondleiding door de woning.

In het kort

In De Winkelsteeg in Almelo wonen jongeren vanaf 18 jaar met een (lichte) verstandelijke beperking. Onze ondersteuning en behandeling is aangepast aan jouw behoeftes. We besteden veel aandacht aan het versterken van jouw sociale netwerk. Er is 24-uur per dag begeleiding aanwezig. Dus als je vragen hebt of als er iets is, kun je altijd op iemand terugvallen.

Zo kun je wonen

Je woont in een studio met eigen badkamer en keuken. Je studio is ongeveer 35 m2. Een mooie ruime plek voor jezelf dus. Je mag hem helemaal inrichten zoals jij wilt. Ook is er een grote gezamenlijke woonkamer en een ruimte waar je samen met de andere bewoners koffie kan drinken, tv kan kijken of een spelletje kan doen. 

Vind je het fijn om zelf in je studio te koken en te eten? Dat kan. En als het gezelliger vindt om met andere bewoners te koken en te eten. Dan kan dat ook.

De omgeving

De Winkelsteeg is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De locatie ligt centraal en vlakbij het centrum waar je dagelijkse voorzieningen hebt zoals een huisarts, een tandarts, verschillende winkels en een kapper.

Wie wonen er nog meer?

In het gebouw wonen 19 anderen. Zij zijn 18 jaar of ouder en wonen ook in een studio. Zij kunnen net als jij altijd met hun vragen terecht bij de begeleiding.

Bewoner aan het woord

"Ik ben 19 jaar en ik woon nu ruim 4 jaar op de Winkelsteeg. Het leukste hier vind ik dat ik hier mijn vriend heb leren kennen. We hebben allebei onze eigen woonruimte en leerdoelen, en ook tijd voor ons samen. Ik vind het leuk dat er plek is waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten."

Hoe begeleiden we jou?

  • Je maakt samen met je persoonlijk begeleider afspraken. Bijvoorbeeld over wat je zelf kan en over waarbij en wanneer je ondersteuning wilt. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wilt leren en hoe je dat gaat doen.

    We geven veel aandacht aan het verstevigen van jouw netwerk. Dit betekent dat we zoveel mogelijk proberen samen te werken met jouw familie, vrienden en andere mensen die belangrijk voor je zijn.

    Heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld je financiën, social media of gesprekken op het werk? Dan zijn wij er voor je, gericht op jouw zelfstandigheid, weerbaarheid en zelfredzaamheid.

    Het begeleidende team bestaat uit begeleiders, een gedragswetenschapper en een manager.

  • Woon je op de Winkelsteeg dan is een vaste daginvulling verplicht. Dit kan onderwijs, werk, dagbesteding of vrijwilligerswerk zijn.

  • Om in de Winkelsteeg in Almelo te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig.

Heb je interesse?

Is wonen in de Winkelsteeg iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op: 088 – 036 5030. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. 

Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Neem een kijkje

Een digitale rondleiding door de woning

Deze film geeft je een rondleiding door de Winkelsteeg. Binnenkort krijgen de gezamenlijke ruimtes een nieuw kleurtje en we krijgen ook nieuwe meubels.

Meer weten?

Is wonen in de Winkelsteeg iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op: 088 – 036 5030. Of mail naar klantcontact.oost-nederland@sheerenloo.nl. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Begeleider aan het woord

"Het mooie van het werken op de Winkelsteeg vind ik de verschillende contacten. Iedere bewoner is uniek, heeft eigen leerwensen en dat biedt voor ons een leuke uitdaging. Soms sta je samen te koken of laat je zien hoe een wasmachine werkt. En andere momenten ben je veel diepgaander bezig om samen kijken hoe je vriendschappen opbouwt of hoe je contact met je ouders kunt onderhouden. Juist die afwisseling maakt het werken hier zo leuk."

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op