Adres en contact
Zonnelaan 1
2201 ZW Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Zonnelaan 1
Deeltijdzorg

's Middags ga je na school met de taxi naar de naschoolse opvang. Op deze opvang zitten kinderen net als jij. Er zijn volop activiteiten, zoals lekker buiten spelen, verkleden en puzzelen. En aan het begin van de avond eten jullie met elkaar. Na het eten wordt je opgehaald door een van je ouders. In de vakantie en in sommige weekenden kom je hier om te logeren.

In het kort

Windlaan 13-15 en Zonnelaan 1 vormen samen een grote opvang locatie voor na school, in de weekenden en tijdens vakantie. Kinderen en jongeren met een indicatie vanuit de WMO of WLZ kunnen hier terecht voor deeltijdzorg: naschoolse opvang en weekend logeren, vakantiedagopvang en vakantie logeren.

Het accent ligt niet op leren, maar op respijtzorg en op het ontlasten thuissituatie. We oefenen op een natuurlijke manier de sociale vaardigheden, door samen te spelen met vriendjes. Er is tijd en ruimte voor ontspanning, waarbij we ook rekening houden met ieders intensieve zorgvraag. De kinderen die naar deze opvang komen hebben vaak een complexe zorgvraag.

De woning

De woning heeft een gezellige woonkamer met een afgesloten keuken, waar je lekker kunt spelen of samen eten. Elk kind heeft een eigen slaapkamer. Op Zonnelaan 1 zijn de kamers aangepast aan kinderen/jongeren met een meervoudige beperking. Er zijn gezamenlijke badkamers en toiletten.

Aan de voor- en achterzijde van het gebouw is een gezamenlijke, afgesloten tuin.

Daginvulling


Tijdens de naschoolse opvang kijken we hoeveel energie de kinderen na een dag op school of op hun dagbesteding nog hebben. De activiteiten variëren van wat knutselen, een puzzel maken of een filmpje kijken. Op lange dagen tijdens de vakantie of het weekend, hebben we meer tijd om er met de kinderen op uit te gaan. We maken veel gebruik van de faciliteiten op het woonzorgpark, zoals de speeltuin, de snoezelruimte, het zwembad in de zomermaanden, de sportfaciliteiten zoals het Dirk Kuyt sportplein. De omgeving leent zich ook om leuke speurtochten organiseren. We spelen verstoppertje in de Willemstuin en gaan langs bij de kinderboerderij.

Als er iets leuks wordt georganiseerd op het woonzorgpark, zoals het zomerfeest, doen we mee. Bij alle activiteiten houden we rekening met de mogelijkheden van de kinderen. We begeleiden aan de hand van pictogrammen of geschreven tekst in aanvulling op de mondelinge communicatie. Met lekker weer, nemen we strandspeeltjes mee en gaan we picknicken op het strand.

De omgeving


Woonzorgpark Willem van den Bergh
, gelegen in Noordwijk, biedt een thuis aan mensen met een beperking en is onderdeel van ’s Heeren Loo. Op het park bevinden zich diverse woningen en dagbestedingslocaties en daarnaast een grote diversiteit aan voorzieningen. Onder andere een restaurant, supermarkt, polikliniek en medische diensten zoals tandarts, fysiotherapie en logopedie. Op het park is er een binnen- en buitenzwembad. Aan de westkant bevindt zich de duinzone met een manege, een speeltuin en een kinderboerderij. Het groene park is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte om te leven, werken en ontspannen. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding, zoals werken in de supermarkt, het restaurant of bij dagbestedingslocaties zoals moestuin Villa Tomata.

Het park is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Een bushalte bij de ingang van het park biedt een directe verbinding naar station Leiden.In de duinzone richting het strand bevinden zich extra faciliteiten zoals een paardenmanege, een hondenopvang en een speeltuin. Hier kunnen bezoekers sporten, wandelen en genieten van de natuur. Het park biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals het buitenbad dat in de zomer geopend is, een footgolf baan en het snoezeltheater Droomdal. Voor cliënten die niet naar een dagbestedingslocatie kunnen gaan, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Het woonzorgpark Willem van den Bergh biedt zo een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.

Buiten het park

Je bent lopend binnen 15 minuten op het strand van Noordwijk, via 'de trap van Rinus' die het park met de duinen verbindt.

Interesse in onze parttime opvang?

Windlaan 13-15 en Zonnelaan 1 zijn locaties voor kinderen en jongeren met een leeftijd tot en met 23 jaar met een zorgindicatie vanuit de WMO of WLZ. Zij hebben een lichte, matige of (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Wil je bij ons komen logeren of gebruikmaken van de opvang, dan kun je altijd contact opnemen met klantcontact.

Alles kan hier, dat maakt dit werk zo leuk!

Voor ouders van een kind met een beperking is het uit handen geven van zorg een grote stap. Maar de complexe zorg die een kind met een beperking vraagt, kan soms echt te zwaar zijn. Zeker als die zorg 24/7 op je schouders rust. Daar biedt de deeltijdzorg van 's Heeren Loo een oplossing. Hier zijn kinderen welkom voor de middaguurtjes na school tot en met het avondeten, in de weekenden en tijdens de schoolvakanties. Deze opvang is voor kinderen met een medische indicatie. We zijn geen reguliere Buitenschoolse opvang. Met onze ondersteuning worden ouders ontlast in het zorgen voor en maakt 's Heeren Loo het mogelijk dat kinderen langer thuis kunnen blijven wonen omdat ouders met regelmaat even kunnen bijtanken.

Lees meer

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op