Expertisecentrum Jeugd

We helpen jeugdigen met een verstandelijke beperking en/of een ontwikkelingsachterstand en hun gezinnen verder. Zij kunnen soms nergens anders terecht. We doen dit al jarenlang. De kennis die we daarover opdoen, bundelen we in het expertisecentrum Jeugd. Samen met andere organisaties en kennisinstituten werken we aan innovaties en toegepast wetenschappelijk onderzoek. Onder andere in onze academische werkplaats Viveon. De ervaringskennis van jeugdigen en gezinnen krijgt hierin ook een plek.

Kennis die er binnen en buiten ’s Heeren Loo is over wat werkt voor en met jeugdigen en hun gezinnen, vertalen we naar de praktijk. Dáár waar de kennis nodig is. Natuurlijk naar de begeleiding van jeugdigen zelf en naar gezinnen in ongeveer 230 gemeenten. Maar bijvoorbeeld ook naar onze poliklinieken, gezinshuizen en observatiecentra. En we benutten deze kennis in onze samenwerking met scholen.

Praktisch aan de slag

Hier vind je hulpmiddelen die je in kunt zetten in de begeleiding en behandeling van jeugd.

Beautiful Me!

Beautiful Me! geeft je inzicht in de dagelijkse moeilijkheden van de LVB-jongeren. Ook geven ze je een beeld van deze mooie mensen.

Lees verder

Robins wereld

Robins Wereld is een online educatieve game voor kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Lees verder

Zorgprogramma's

Wij willen de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve en complexe zorgvraag optimaliseren. Daarom hebben we zorgprogramma’s...

Lees verder
Meer bekijken

Uitgelichte onderzoeken

Hoe zorgen we dat het leven van jongeren steeds beter wordt? Daar doen we veel onderzoek naar. Want als we weten wat werkt, dan kunnen we ook doen wat werkt.

Over het expertisecentrum Jeugd

We helpen jeugdigen met een verstandelijke beperking en/of een ontwikkelingsachterstand en hun gezinnen verder. Zij kunnen soms nergens anders terecht. We doen dit al jarenlang. De kennis die we daarover opdoen, bundelen we in het expertisecentrum Jeugd.

Dit is onze ambitie:

  • Waar jeugdigen met een (licht) verstandelijke beperking dromen van een zelfstandig leven met een toekomstperspectief, dromen wij van passende ondersteuning die dat mogelijk maakt.
  • Om jeugdigen met een (licht) verstandelijke beperking perspectief te geven, zetten wij onze kennis en expertise in over de gehele keten. Die zo vroeg, kortdurend en licht als mogelijk is.
  • En waarbij een vertrouwd gezicht houvast biedt, in een zo normaal mogelijke omgeving, dichtbij huis.

De komende jaren richten we ons op deze 3 speerpunten:

  • Onderwijs en zorg
  • Effectieve begeleiding en behandeling in en met gezinnen
  • Werken met en het verrijken van richtlijnen Jeugd

Samenwerkende partijen

Laatste nieuws

Contact

Kunnen we je helpen?

Heb je vragen over het expertisecentrum Jeugd? Of wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Stuur dan een mailtje naar ecjeugd@sheerenloo.nl. Je kunt ook contact opnemen met ons landelijk Klantcontact. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven