Beperkingen, Stoornissen en Aandoeningen

Zoek je informatie over een beperking, stoornis of een aandoening? Hier vind je informatie. Wij hebben jarenlange ervaring en expertise, landelijke dekking en veel cliënten met diverse beperkingen en syndromen. Hierdoor hebben wij ruime kennis over allerlei onderwerpen.

22q11.2 deletie syndroom

Thomas woont met 24-uurs begeleiding op De Parel, een ouderinitiatief, met zorg en ondersteuning van ’s Heeren Loo in Apeldoorn.

Lees meer

Autisme

Autisme en verstandelijke beperking

Stijn woont sinds kort op kamers. Hij krijgt goede begeleiding. Zij maken maken een dagindeling voor Stijn. Een vaste structuur geeft hem rust.

Lees meer

Chronische neurologische en neuromusculaire aandoeningen

Met sommige veranderingen kun je goed omgaan en met andere minder goed. We helpen jou en je familie graag bij het (her)inrichten van je leven.

Lees meer

Doofblindheid

Johan is doof en blind. Hij krijgt begeleiding, afgestemd op zijn dubbele zintuiglijke beperking. Dat is belangrijk voor Johan.

Lees meer

Doofheid met complexe problematiek

Dit is Martijn. Hij is doof en vindt het moeilijk om zijn dag goed in te vullen. Ook heeft hij weinig vrienden, We helpen hem hier iets aan te doen.

Lees meer

EMB: ernstig meervoudig beperkt

Johan is ernstig meervoudig beperkt, kan niet praten en begrijpt veel woorden niet. Hij communiceert via geluiden, houding, spierspanning en mimiek.

Lees meer

Fragiele X-syndroom

Het fragiele X-syndroom (FXS) is een van de meest voorkomende erfelijke oorzaak van een verstandelijke beperking.

Lees meer

LVB: lichte verstandelijke beperking

Chantal woont zelfstandig in een appartement. Ze kan terugvallen op meerdere mensen. Dat geeft haar een veilig gevoel.

Lees meer

MVG: moeilijk verstaanbaar gedrag

Vroeger beet en sloeg Sjon mensen. Zelfs zijn moeder was bang voor hem. Dankzij een andere behandelmethode gaat het nu veel beter.

Lees meer

NAH: niet-aangeboren hersenletsel

Peter moest weer weer leren praten, lopen en bewegen. Sinds kort woont hij weer thuis bij zijn vrouw en kinderen.

Lees meer

Prader Willi Syndroom

Debbie heeft o.a. een onverzadigbare eetlust. Ze volgt het Happy Weight Stippenplan. Dat gaat goed, ze is al afgevallen.

Lees meer

Smith-Magenis Syndroom

Thijs heeft een ontwikkelingsachterstand. Is later gaan lopen. Heeft moeite met zijn motoriek en zijn spraak- en taalontwikkeling verloopt trager.

Lees meer

Syndroom van Down

Syndroom van Down

Jannie houdt van gezelligheid en humor en woont samen met anderen in een woning in de wijk. Met ondersteuning van familie en begeleiders lukt dat prim...

Lees meer

Tubereuze Sclerose Complex

Tubereuze Sclerose Complex (TSC) is een erfelijke ziekte waarbij op diverse plekken in het lichaam goedaardige tumoren ontstaan

Lees meer

Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening waarbij delen van de hersenen langzaam worden aangetast. Dit komt door een afwijking in het DNA.

Lees meer

Contact

Kunnen we je helpen?

Zoek je informatie over een beperking, stoornis of een aandoening? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op
Terug naar boven