Advisium en Expertisecentra

In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen een (licht) verstandelijke beperking, aandoening of stoornis en zijn niet zelfredzaam. Sommigen hebben hele specifieke en complexe zorgvragen. Om hen en hun naasten goed verder te helpen, is veel kennis nodig. Daarom verzamelen en delen we onze kennis in expertisecentra voor 7 doelgroepen.

Expertisecentrum Advisium
Bij ’s Heeren Loo zijn alle behandelingen ondergebracht onder één dak. Dat noemen we het expertisecentrum Advisium. Hier werken ruim 1.100 collega’s die zich bezighouden met behandeling, zorgbeleid, wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

Expertisecentra per cliëntgroep

In onze expertisecentra bundelen we alle kennis uit ervaring, de zorgpraktijk en (wetenschappelijk) onderzoek. Ook ontwikkelen we nieuwe kennis samen met kennisdragers binnen en buiten ’s Heeren Loo. Door samen op te trekken komen we tot verbeterde behandeling en begeleiding en nieuwe inzichten. Deze stellen we beschikbaar voor alle cliënten, verwanten en zorgprofessionals binnen en buiten ’s Heeren Loo.

Expertisecentrum EMB

Kennis uit wetenschappelijk onderzoek en praktijk wordt verwerkt in het zorgprogramma EMB voor optimale begeleiding en behandeling.

Lees verder
Polikliniek van 's Heeren Loo

Expertisecentrum genetische syndromen

Een genetisch syndroom kan de zorgvraag extra ingewikkeld maken. Het expertisecentrum genetisch syndromen verzamelt kennis en onderzoekt en adviseert ...

Lees verder

Expertisecentrum Jeugd

Het expertisecentrum Jeugd is onderdeel van de kennisketen Jeugd. We helpen jeugdigen met een verstandelijke beperking en/of een ontwikkelingsachterst...

Lees verder

Expertisecentrum LVB

Het expertisecentrum LVB is onderdeel van de kennisketen LVB. We dragen bij aan het herstellen van de balans in functioneren bij mensen met een licht ...

Lees verder

Expertisecentrum MVG

Het expertisecentrum MVG is onderdeel van de kennisketen MVG. We dragen bij aan het herstellen van de balans in functioneren bij mensen met een MVG.

Lees verder

Expertisecentrum NAH

Het expertisecentrum NAH is onderdeel van de kennisketen NAH. We dragen bij aan het herstellen van de balans in functioneren bij mensen met een NAH.

Lees verder

Expertisecentrum Ouderen

Het expertisecentrum Ouderen is onderdeel van de kennisketen Ouderen. We dragen bij aan het herstellen van de balans in functioneren bij ouderen.

Lees verder

Brug tussen praktijk en wetenschap

’s Heeren Loo heeft in ruim 130 jaar veel kennis opgebouwd. In onze expertisecentra verbinden we praktijkkennis van zorgprofessionals, kennis en ervaringen van cliënten en ouders/ verwanten met kennis uit de wetenschappelijke wereld. Het totaal van deze kennis maken we toepasbaar voor de praktijk. Daarmee bieden we cliënten betere zorg en een beter leven.

Kennisketens

Het is belangrijk om kennis op de juiste plek in het zorgteam te krijgen. En omgekeerd moeten kennisvragen uit de praktijk opgepakt worden door wetenschappelijk onderzoekers en ontwikkelaars. Het verkeer tussen praktijk en wetenschap loopt via verschillende schakels en dat geheel noemen we een kennisketen. We hebben zes kennisketens: een kennisketen voor EMB, MVG, NAH, LVB, Jeugd en Ouderen.

In dit animatiefilmpje zie je hoe een kennisketen werkt.