Webinar EMB
Sociale contacten van mensen met Ernstig Meervoudige Beperkingen (EMB)

Mensen met EMB die in een instelling wonen hebben vaak weinig sociale contacten buiten hun ouders en de begeleiders die hen ondersteunen. Dit is zorgelijk, want sociale contacten zijn ontzettend belangrijk: het geeft een gevoel van geborgenheid, liefde en vertrouwen. Ook voor het netwerk van de cliënt zelf is het fijn om de zorg te kunnen delen.

Webinar terugkijken

Wil je weten wat de problemen zijn of hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan, kijk dan het webinar Sociale contacten van mensen met EMB terug van dinsdag 22 maart 2022

Vragen en antwoorden

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en wetenschappelijke inzichten werden handvatten gegeven voor het dagelijkse werk. Wat hebben mensen met EMB van jou nodig om hun sociale netwerk te behouden, verstevigen of te vergroten? En wat is er nodig voor jou om hieraan bij te dragen? Aan tafel zaten Aafke Kamstra (onderzoeker/GZ-psycholoog) en Wendy de Haardt (begeleider). Uiteraard komt het perspectief vanuit de verwant aan bod. Via de chat was er ruimte om vragen te stellen. Bekijk de kijkervragen die we tijdens de uitzending niet konden behandelen.

Contact

Kunnen we je helpen?

Heb je vragen over het webinar? Stuur dan een mail naar info@sheerenloo.nl. Je kunt ook contact opnemen met ons landelijk Klantcontact. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op