Zo thuis als mogelijk
Leren van verhalen van jongeren

Tijdens het project 'Zo thuis als mogelijk' deelden jongeren, of iemand die dicht bij hen staat, hun verhaal met ons. Deze verhalen laten zien hoe belangrijk het is om op tijd gehoord en geholpen te worden. De kracht van vertrouwen en een stevig netwerk komt in elk verhaal terug. Wat kan jij leren van deze verhalen? En hoe ga jij van anders denken naar anders doen?

Dit is ‘Zo thuis als mogelijk’

Iedere jongere met een hulpvraag zo thuis als mogelijk helpen. Dat is het doel van het sociale innovatieproject ‘Zo thuis als mogelijk’. Het perspectief van de jongeren, hun verhalen en hulpvragen staan centraal. 

Daarnaast zetten we ons in om de juiste expertise op het juiste moment op de juiste plek te krijgen. We betrekken hierbij zoveel mogelijk het thuisnetwerk en behandelen het hele systeem: voorkomen van uithuisplaatsing als het ook anders kan; verkorten van opname als uithuisplaatsing toch nodig blijkt; en versnellen van de terugkeer naar huis of het vinden van een nieuw thuis. 

We doen dit door een brug te slaan tussen de zorg dichtbij huis, de expertise van orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus en die van relevante ketenpartners. Door anders denken én anders doen ontwikkelen we vernieuwende zorgvormen. We doen dit samen met de mensen om wie het gaat. Van een bredere kijk op het hele zorgtraject, specialistische hulp thuis, tot een tijdelijk verblijf en behandeling op Groot Emaus. Samen bewegen we naar een toekomst waarin iedere jongere zo thuis als mogelijk is, en blijft.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt.