Webinar ‘Stress herkennen en ermee omgaan’

Je hebt slecht geslapen, komt op je werk en je cliënt wacht al op je. Vandaag moet hij naar de tandarts. Hij vindt dit zo spannend dat hij er buikpijn van heeft. Zijn stress over de tandarts loopt op. Hij wordt verbaal onrustiger, begint te ijsberen en gooit een kopje van tafel. Jij hebt hoofdpijn en je vraagt je af of je thuis had moeten blijven. Herken je dit bij jezelf of je cliënt? En wil je hierover leren? 

Stress hebben we nodig om te functioneren. Het helpt ons om alert te zijn en in contact te staan met onszelf en de mensen om ons heen. Pas als het te vaak voorkomt of te lang duurt, kan je vastlopen. Of je maakt iets mee dat zóveel stress oplevert dat je er later nog steeds last van hebt. Om stress beter te herkennen, is het fijn om te weten hoe dat nu eigenlijk werkt in je hoofd en in je lijf. En wat je nodig hebt om de stress op een hanteerbaar niveau te houden, zodat je goed kan functioneren.

Kijk hieronder het webinar van 29 juni terug.

Het webinar

Je krijgt informatie van een begeleider, gedragswetenschappers, ervaringsdeskundigen en een vaktherapeut. Aan de hand van casuïstiek en wetenschappelijke inzichten vertellen zij je meer over de achtergronden van stress. Je krijgt handvatten voor de dagelijkse praktijk. Wat heb jij nodig om stress te herkennen bij jezelf en bij anderen? Welk effect heeft jouw stress op de ander? En hoe kan je omgaan met stress bij jezelf en bij anderen?

Aan dit webinar werkten mee:

Marjolein van Leeuwen, gedragswetenschapper;
Tanja Doodeman, gedragswetenschapper;
Luciënne de Uil, junior onderzoeker;
Karin Bussel, begeleider;
Marieke Leeflang, vaktherapeut;
Michelle en Benjamin, ervaringsdeskundigen;
Guido Uges, teamcoach.

Voor wie?

Voor begeleiders, ouders, professionals, vrijwilligers, studenten, mantelzorgers en iedereen die interesse heeft.

Veelgestelde vragen

In het webinar zijn veel antwoorden gegeven op vragen van kijkers. We konden helaas niet alles tijdens de uitzending beantwoorden. Bekijk de andere vragen en antwoorden!

Aanvullende informatie

In het document 'Achtergrondinformatie webinar Stress herkennen en ermee omgaan' vind je boeken, hulpmiddelen, games, wetenschappelijk artikelen, video's en trainingen met achtergrondinformatie over het thema stress.

Stress als gevolg van een incident

Ben je medewerker van 's Heeren Loo en ervaar je stress als gevolg van een incident? De organisatie biedt hiervoor speciale opvang. Je vindt informatie via Mijn 's Heeren Loo.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over het webinar 'Stress herkennen en ermee omgaan' We helpen je graag op weg. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0800 - 355 55 55 (ma t/m vr 08.30-17.30 uur) of via info@sheerenloo.nl.

Neem contact op