Beautiful Me!
Met LVB-jongeren praten over hun beperking:

Werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Deze jongeren worden nogal eens overschat in de maatschappij. Daarnaast overschatten ze zichzelf. Want voor sommigen is de wereld ingewikkeld en moeilijk te overzien. 

Om hen daarbij te helpen, maakten we samen met Accent Praktijkonderwijs het psycho-educatie pakket 'Beautiful Me!'. Dit pakket geeft je houvast in het gesprek met LVB-jongeren.

Zelfstandig en probleemloos functioneren

Ondersteuning, erkenning, inzicht in en begrip zijn voor deze jongeren heel belangrijk. Er is echter weinig materiaal om hen en hun omgeving te helpen of te begeleiden. De korte filmpjes en bijbehorende werkbladen van Beautiful Me! geven je inzicht in de dagelijkse moeilijkheden van de LVB-jongeren. Ook geven ze een beeld van deze mooie mensen. Mensen die met veel inspanning en moeite proberen zo zelfstandig en met zo min mogelijk problemen te functioneren. En dat valt niet mee in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt.

Door het maken van deze korte filmpjes met bijbehorende instructiebladen hoopt Beautiful Me! inzicht te geven in de moeilijkheden die deze jongeren dagelijks ondervinden. Maar ook hoopt Beautiful Me! een beeld te geven van deze mooie mensen die met veel inspanning en moeite proberen zo zelfstandig en probleemloos mogelijk te functioneren in onze maatschappij.

Beautiful Me! trailer

Acht filmpjes en instructiebladen

Het psycho-educatie pakket bestaat uit acht korte filmpjes en instructiebladen. De filmpjes zijn neutraal, zonder oordeel en herkenbaar. Dit zijn de thema’s:

  • Praktijkonderwijs
  • Vrienden
  • Pesten
  • Seks en relaties
  • Hulp vragen
  • Toekomst
  • Verslaving & middelengebruik
  • 18 jaar, en nu?


Let op! Dit werkpakket kan alleen aangevraagd worden door zorgprofessionals. Dit in verband met de interpretatie van de filmpjes en de privacy van de cliënten die meegewerkt hebben aan het werkpakket.

Contact

Kun je me helpen?

Wil je aan de slag met Beautiful Me!? Het psycho-educatiepakket kun je kosteloos aanvragen. Mail naar beautiful.me@sheerenloo.nl of bel naar 0800 – 3 555 555.

Neem contact op