Prader Willi syndroom (PWS)

 Cliënten met een verstandelijke beperking.

Prader Willi Syndroom is een genetisch bepaalde aandoening op chromosoom 15. Er zijn verschillende soorten aandoeningen. Het soort aandoening bepaalt wat voor  geestelijke en lichamelijke kenmerken iemand met PWS heeft.

Wat is Prader Willi Syndroom

Eetproblemen bij Prader Willi Syndroom

Een van de belangrijkste kenmerken van Prader Willi Syndroom zijn eetproblemen. Met name eetproblemen maken omgaan met het syndroom lastig voor ouders. Gedragsproblemen van iemand met PWS komen vaak door onrust en onduidelijkheid rond eten. Hoe ga je daar als ouder meer om?

Behandeling van Prader Willi Syndroom

PWS is niet te genezen. Maar we kunnen wel de symptomen bestrijden. U kunt voor een behandeling van Prader Willi Syndroom bij ons terecht. Expertisecentrum Advisium van 's Heeren Loo heeft een gespecialiseerde polikliniek in Wekerom voor eet- en gewichtsproblemen. Kinderdiëtist en diëtist verstandelijk gehandicaptenzorg José Veen is expert op het gebied van PWS. Ze helpt mensen uit het hele land. 

Mensen met PWS hebben vooral behoefte aan duidelijkheid rond eten. Al meer dan 20 jaar behandelen we kinderen en jongvolwassenen met het Happy Weight stippenplan. En met succes.

Meer weten over de mogelijkheden?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de behandeling van PWS? Dan kunt u contact opnemen met een van onze ervaren medewerkers: telefoon: 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten
CONTACTFORMULIER