Syndroom van Down

Syndroom van Down

Het beeld van mensen met het syndroom van Down is vaak dat van een blij, sociaal en aandoenlijk mens. Dit is een eenzijdig beeld. Behalve een verstandelijke beperking hebben zij vaak meerdere lichamelijke aandoeningen. Extra hulp en begeleiding zijn dan welkom. Bij 's Heeren Loo vindt u die hulp binnen één organisatie.

Bekijk hieronder hoe Rohan (11) de tandarts en logopedist bezoekt. 

Wat is het syndroom van Down

Mensen met het syndroom van Down hebben een verstandelijke beperking en een kenmerkend uiterlijk met scheefstaande ogen en korte ledematen. De ernst van de verstandelijke beperking verschilt: van een lichte tot een zeer ernstige beperking. Daarnaast heeft de helft van de mensen met het syndroom van Down meerdere lichamelijke aandoeningen. Allen hebben last van vroege veroudering.
Lees meer over het syndroom van Down.

Hoe kunnen wij u helpen

Wilt u dat uw kind, broer of zus zich goed ontwikkeld? En wilt u dat hij/zij een prettig leven heeft? Dan helpen wij u daar graag bij. Daarom kijken we samen met u en onze collega's met verschillende deskundigheid naar hoe we uw vraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden.

Heeft u een andere vraag?

Kijk dan op het overzicht van onze mogelijkheden. Of neem contact op met een van onze ervaren medewerkers via 0800-3 55 55 55. Of stel hier uw vraag.

Speciale deskundigheid over syndroom van Down

De behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Down vraagt soms speciale deskundigheid. Vanuit de praktijk ontwikkelen we nieuwe praktische methodes en we werken mee aan wetenschappelijk onderzoek.

Behandelmethodes:

  • Beter bewegen met de BVK-methode: een praktische methode voor het verbeteren van de motoriek in goede samenwerking met ouders
  • Beter op gewicht met het stippenplan: een aanpak met plaatjes en stippen die de cliënt inzicht geeft in gezonde voeding

Wetenschappelijk onderzoek:

  • Taalontwikkeling van kinderen met het syndroom van Down
  • Pijnbeleving van mensen met het syndroom van Down

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het syndroom van Down en de behandeling? Neem dan contact op met een van onze ervaren medewerkers via 0800-3 55 55 55. Of stel hier uw vraag.
 

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten
CONTACTFORMULIER