Speciale behandelmethodes syndroom van Down

Speciale behandelmethodes syndroom van Downx

Beter bewegen met de BVK-methode

De motorische vaardigheden van kinderen met het syndroom van Down worden bevorderd met deze praktische methode. Een kinderfysiotherapeut begeleidt het kind en leert ouders om spelenderwijs de motoriek van hun kind thuis te stimuleren. Plezier in bewegen staat daarbij centraal.

BVK staat voor BasisVaardigheden Kinderen met syndroom van Down. Met een meting wordt duidelijk welke behandeling een kind nodig heeft. Door de meting te herhalen zien ouders en fysiotherapeut de vooruitgang. Daarna wordt het behandelplan aangepast. 

Bedenker Peter Lauteslager promoveerde in 2000 op de BVK-methode aan de Universiteit van Utrecht. Peter Lauteslager werkt bij 's Heeren Loo in Ermelo. Lees meer over deze methode op www.downdevelopment.nl.

Beter op gewicht met het stippenplan

Overgewicht komt veel voor bij mensen met het syndroom van Down. Het Happy Weight Stippenplan is een afvalprogramma dat geschikt is voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het programma gebruikt plaatjes van eten. Elk plaatje krijgt een stip. Een groene voor gezond eten en drinken en oranje voor minder gezond. Rode stippen zijn er niet, want er is niets verboden. Iedere cliënt krijgt een plan waarin staat hoeveel stippen hij mag. Lees meer over gezond gewicht.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten
CONTACTFORMULIER