Mediawijsheid

Mediawijsheid

Bij 's Heeren Loo hebben we veel aandacht voor mediawijsheid, zeker ook voor kinderen en jongeren, met name ook voor webwijsheid en het gebruik van social media.

Social media zijn niet meer weg te denken. Het was de volgende logische stap in het medialandschap na radio, televisie en internet. Bij 's Heeren Loo maken we het niet spannender dan het is en gaan we uit van de kansen en mogelijkheden die social media bieden. Daarbij verliezen we de risico's en dilemma's niet uit het oog. We begeleiden mensen bij hun gebruik van internet en social media.

Uitgaan van de kansen

Door sociale media leg je makkelijk contact, vind je informatie, nieuws, kennis en entertainment en vergroot je je netwerk. De 'sociale inclusie', betrokkenheid bij onze maatschappij en het contact met je omgeving wordt versterkt. Aan de ene kant willen we mensen zoveel mogelijk vrijheid geven en hen laten meedoen in onze maatschappij; daar horen (sociale) media bij. Aan de andere kant willen we hen beschermen. Dat is een dilemma.

Oplossingen voor de risico's

Voor de risico's die ontstaan zoeken we samen naar oplossingen en maken we afspraken op maat. Zo helpen we kinderen, jongeren maar ook volwassenen met (social) media. Familie wordt betrokken bij het maken van afspraken om veilig en verstandig met social media om te gaan; van Facebook tot WhatsApp en van Snapchat tot Instagram.

JIP

Met JIP (Jouw Internet Portaal) bieden we een veilige omgeving om gebruik te maken van internet, enkele social media en bijvoorbeeld het delen van foto's en filmpjes met vrienden en familie zonder dat anderen daarbij kunnen. Lees meer over JIP!

Sociale Slimmeriken

Met het kaartspel Sociale Slimmeriken maken we social media goed bespreekbaar aan tafel, tussen cliënten, begeleiders en bijvoorbeeld ook familie. Lees meer over Sociale Slimmeriken!

Overige media

Ook bij andere media zoals e-mail, internet, radio, televisie en de krant begeleiden we mensen op maat en bekijken we hoe zij zich kunnen ontwikkelen in het gebruik van deze media.

's Heeren Loo op social media:

Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn

Contact met 's Heeren Loo via WhatsApp? Dat kan! voeg 06 - 83 36 20 29 toe aan uw contacten en stuur een appje!

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten
CONTACTFORMULIER