't Wacht-je

's Heeren Loo biedt met 't Wacht-je palliatieve zorg en kortdurendverblijf op locatie Het Westerhonk in Monster. 't Wacht-je is een kleinschalige woning waar mensen met een verstandelijke beperking die in hun laatste levensfase zitten, hulp en ondersteuning krijgen van professionele medewerkers en vrijwilligers. Ook mensen met een verstandelijke beperking die na een operatie tijdelijk niet terug kunnen naar hun eigen huis, kunnen op deze woning revalideren.

Voor wie

Mensen met een verstandelijke beperking die ondersteuning krijgen van 's Heeren Loo kunnen bij 't Wacht-je terecht. Maar ook mensen met een verstandelijke beperking die van ambulante ondersteuning gebruik maken of bij een andere zorginstelling wonen zijn welkom. 't Wacht-je is een aanvulling op en ondersteuning van de andere bestaande vormen van palliatieve zorg en kortdurend verblijf zoals revalideren na een operatie. Wel is de zorg speciaal gericht op mensen met een verstandelijke beperking.

Zorg

't Wacht-je biedt tijdens het verblijf kwalitatief goede, gespecialiseerde zorg die op de huidige woning niet altijd mogelijk is. Samen met het netwerk van de cliënt wil 't Wacht-je de laatste levensfase of revalidatie zo prettig mogelijk maken, passend bij de wensen van de cliënt. De hulp en ondersteuning wordt geboden door professionele medewerkers en vrijwilligers.

Familie van cliënt over de zorg van ‘t Wacht-je:

"Onze broer heeft het heel goed gehad bij 't Wacht-je. Ondanks zijn ziekte, zagen we dat hij opleefde en genoot van alles. De samenwerking met vrijwilligers was erg fijn. Er was altijd iemand bij hem aanwezig."

Hospice t Wacht-je: zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Faciliteiten

't Wacht-je is een tijdelijk thuis, mede door de sfeervolle inrichting. Daarnaast is woning voorzien van alle faciliteiten voor professionele ondersteuning. De woning heeft een eigen voordeur, een eigen keuken, badkamer en tuin.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn belangrijk voor 's Heeren Loo en betekenen veel voor de cliënten. Ook voor 't Wacht-je is 's Heeren Loo telkens weer opzoek naar vrijwilligers die cliënten en personeel kunnen ondersteunen in de zorg. Zowel VPTZ vrijwilligers als andere vrijwilligers zijn welkom. Hebt u interesse in vrijwilliger worden bij ‘t Wacht-je? Klik dan hier.

Vrijwilliger:

"Het is heel bijzonder om bij 't Wacht-je te werken. De cliënten zijn puur en de samenwerking met de verpleegkundigen is leuk. We worden overal bij betrokken en voor uitleg van bijvoorbeeld een ziektebeeld staan ze altijd voor ons klaar."

Hospice t Wacht-je: zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Donateurs en sponsoren

Kerken, scholen, projecten maar ook losse donateurs en sponsoren zijn een grote hulp voor 't Wacht-je. Zo heeft 't Wacht-je met de steun van de plaatselijke kerken, uitvaartverzorgers, plaatselijke ondernemers, scholen de totale inrichting van 't Wacht-je, spelmateriaal, televisie en audioset, leesboeken etc. kunnen realiseren. Zit u er over te denken om met uw kerk, school, sportvereniging of andere verenigingen van financiële betekenis te zijn? Neem dan contact met ons op!

Heleen van der Ende en Corry van der Voort,
initiatiefnemers 't Wacht-je:

"Het is een prachtig project. De cliënten die tot nu toe verzorgd zijn door het team met verpleegkundigen en vrijwilligers zijn naar tevredenheid geholpen. Ook de naasten van de cliënt waren bijzonder tevreden. Wij kunnen als managers onze passie kwijt in de zorg voor cliënten in de laatste levensfase en een samenwerking tussen vrijwilligers en het verplegend team ontwikkelen. Ook zijn we druk bezig met scholing en ons zelf op de kaart te zetten in en rondom het Westland."

Hospice t Wacht-je: zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Contact met 't Wacht-je

Voor meer informatie of een afspraak voor een presentatie of gesprek, kunt u contact opnemen met het landelijke nummer van 's Heeren Loo: 0800 3 55 55 55 Deze mensen verbinden u door met 't Wacht-je. (Heleen van der Ende of Corry van der Voort.)