15 kilometer per uur op Het Westerhonk

Een langgekoesterde wens van de cliënten in de cliëntendeelraad komt uit. Want zij merken dat er regelmatig (te) hard wordt gereden in het woonzorgpark. Vaak wandelen zij in groepjes met een begeleider of fietsen zelfstandig een rondje. Ook werken veel dagbestedingsgroepen buiten, bijvoorbeeld in het groen of ze bezorgen boodschappen. Hoe fijn is het dat zij kunnen wonen, werken en recreëren op een veilige en fijne plek. Veel bezoekers passen zich daar netjes op aan en kennen hun patronen. Maar helaas ontstaan er nog wel eens onveilige situaties of zelfs kleine ongelukjes. Dat moeten wij natuurlijk voorkomen. Daarom besloot Gemeente Westland dat vanaf vandaag, 1 oktober, het hele woonzorgpark is ingericht als woonerf waar een maximale snelheid geldt van 15 kilometer per uur.

Jessica, Samina, Christa en Dirk van de cliëntendeelraad en Jennifer, Remy en Maurice van Terrein & Groen vertellen erover in dit filmpje. Jessica: “Wij hebben lang gestreden en het is gelukt! Per 1 oktober is Het Westerhonk een woonerf en nu mag je maar 15 km per uur rijden. Wij willen graag dat er rustig gereden wordt, want in een woonerf is het veiliger voor iedereen: lopend of fietsend. Dus houdt u zich alstublieft aan de snelheid die staat aangeven. Wij zijn erg blij voor alle cliënten. Iedereen bedankt die het heeft neergezet en geregeld.” 


Alle particuliere bewoners op het woonzorgpark zijn hierover geïnformeerd via een brief van de burgemeester en wethouders. Het woonerf is aangegeven met verkeersborden en tekens op het wegdek. Voor ieders veiligheid heeft de gemeente ook besloten om de voorrangsregels op de kruising Vijverweg/Parklaan aan te passen, de drempel voor deze kruising te verhogen en de bebording en fietsoversteek op de kruising Vijverweg/Madeweg aan te passen. Geweldig als elke bestuurder van een auto en (elektrische) fiets vanaf nu ‘stapvoets’ rijdt zodat iedereen zo min mogelijk wordt gehinderd als zij op pad gaan in dit prachtige park van 's Heeren Loo!

Gerelateerde items

Terug naar boven