30 jaar vriendschap

Dertig jaar geleden woonde Dik op “de Bommel” aan de Olieslagershorst. Hij was graag op zichzelf, maar miste toch iemand die er speciaal voor hem was. Aan Martin werd gevraagd of hij het niet leuk zou vinden bezoekvrijwilliger van Dik te worden. Dik was gek op motorrijden en Martin toevallig ook. Martin besprak dit met Henri, zijn partner, en zij hoefden hier niet lang over na te denken. Beiden vonden het een mooi idee om iets voor iemand met een beperking te kunnen betekenen. Hieruit is een bijzondere en langdurige vriendschap ontstaan.

Al gauw bleek er een superleuke klik te zijn en ook op de woongroep van Dik werden Martin en Henri graag geziene gasten. Ze brachten veel humor en vooral veel gezelligheid met zich mee.

In de loop der jaren hebben Henri en Martin samen met Dik heel wat leuke activiteiten ondernomen en bijzondere gebeurtenissen gevierd. Zo hebben ze samen met Dik een helikoptervlucht gemaakt, wat een grote wens van Dik was. Toen Henri en Martin tijdelijk in Engeland woonden, heeft Dik er gelogeerd. In die periode hielden ze natuurlijk gewoon contact en was er tevens voor vervanging van hen gezorgd, zodat Dik wel mensen in de buurt zou houden die hem extra aandacht zouden geven.

Ook met de woongroep samen zijn er veel speciale gelegenheden gevierd. Henri en Martin kwamen barbecueën en werden op feestjes uitgenodigd of ze gingen met z'n allen uit eten. Dik en zijn medebewoners vonden dit altijd geweldig en hebben het er nog steeds over als er herinneringen worden opgehaald.

Een sterke band


Voor Dik zijn er geen anderen die hem zo goed begrijpen en voor hem door het vuur gaan. In 2009 werd daarom aan Henri en Martin gevraagd of zij mentor van Dik wilden worden. Deze kans grepen ze met beide handen aan.

Dik gaat maandelijks bij Henri en Martin op bezoek en in de loop der jaren zijn de bezoekjes langzaamaan aangepast aan Dik. Ging hij vroeger bij Martin achterop de motor, nu gaat hij toeren met Henri in de auto en wandelen met Martin. Ook wordt hij altijd flink verwend met maaltijden die hij lekker vindt of gaan ze lekker uit eten en wordt er regelmatig een ijsje gescoord bij de ijssalon.

Jubileumfeest

Afgelopen maand waren Henri, Martin en Dik 30 jaar vrienden. Dit bijzondere jubileum moest natuurlijk uitbundig met de groep gevierd worden. Doordat de groepsgenoten van Dik niet allemaal meer even mobiel zijn, kon dit helaas niet meer bij Henri en Martin thuis. Het werd daarom uitgebreid gevierd op de woongroep. Er gingen de nodige cadeaus over en weer en Henri en Martin hadden voor heerlijk gebak gezorgd. Er werd heerlijk gegeten en veel gelachen, want Martin en Henri zorgen altijd voor hilarische situaties.

Als afsluiter en om de goed gevulde buiken wat weg te werken, gingen Henri en Martin nog lekker fietsen op de duo-fiets. Daarna werd de geslaagde dag afgesloten. Er zijn weer een hoop mooie herinneringen gemaakt.