40 jaar in dienst bij 's Heeren Loo: een mooi en afwisselend avontuur

Ina (64) vierde onlangs haar 40-jarig jubileum bij 's Heeren Loo. Na al die jaren wordt ze nog steeds blij van het hartverwarmende contact dat zij heeft met cliënten.

'Ik heb het nog altijd naar mijn zin'

“Veertig jaar geleden solliciteerde ik bij ’s Heeren Loo na het zien van een advertentie in de Nieuw Apeldoornse Courant. Mijn vader bracht me naar het terrein, waar we begroet werden door een cliënt met een autootje aan een touwtje. Mijn vader vroeg me toen of ik zeker wist dat ik hier wel wilde werken. Ondanks de twijfel bij mijn vader, besloot ik het een kans te geven. En daar ben ik heel blij mee. Nu, 40 jaar later, ben ik er nog steeds en heb ik het nog altijd naar mijn zin."

Het mooiste aan mijn werk

"Het fijne contact met cliënten en de voldoening die ik ervaar als ik, ondanks onverstaanbaar gedrag of angst, toch iets kan bereiken bij een cliënt, is het mooiste aan mijn werk. Het vergt geduld, soms een grapje, liedjes zingen, of simpelweg goed uitleggen wat er gaat gebeuren en rustig blijven. Ik merk dat mijn jarenlange ervaring hierbij van onschatbare waarde is. Ook waardeer ik de openheid en eerlijkheid van de cliënten en hun vermogen om openhartig te zijn, waardoor ik mezelf soms in onverwachte situaties bevindt, zoals complimenten over mijn kleding of ongefilterde opmerkingen over mijn uiterlijk. Ze zijn tevreden met kleine dingen. Iets waar wij wat van kunnen leren! Tijdens het prikken bouw je niet alleen een professionele relatie op, maar creëer je ook een band op een dieper niveau. Soms is oogcontact met een cliënt al genoeg. Het zien van een blik van herkenning, het herkennen van mijn stem, of zelfs onverwachte omhelzingen maken mijn dag bijzonder."

Dynamisch 

"Maar het is niet alleen het contact met de cliënten wat ik zo waardeer in mijn werk. Ook vind ik het heel leuk dat geen dag hetzelfde is. Mijn taken zijn heel gevarieerd, van het uitspuiten van oren, injecties, ecg’s maken en het prikken van bloed tot het doen van administratieve werkzaamheden waaronder het voorbereiden van een spreekuur voor het Klinisch Genetisch Centrum hier ter plaatse. En soms kan ik mijn dag heel goed plannen, maar er komt ook regelmatig iets met spoed tussen waardoor ik flexibel moet zijn. Deze variatie houdt mijn werk uitdagend en boeiend.

Iedereen kende elkaar persoonlijk

Veranderingen door de jaren heen In de beginjaren was de medische dienst in Apeldoorn klein en kende iedereen elkaar persoonlijk. Dat is in de loop der jaren wel echt gegroeid. Ook fietste ik vroeger nog rond over het terrein om het Hb, leuco’s en medicijnspiegels bij cliënten te prikken, maar tegenwoordig komen ze meestal naar het lab. Ook op andere gebieden is het werk door de jaren heen veranderd. Ik heb wat meer andere taken op mij genomen en wat ik ook merk is dat er de laatste jaren veel administratieve taken zijn bijgekomen. Hoewel ik veel voldoening haal uit mijn werk, merk ik wel dat ik deze administratieve zaken iets minder leuk vindt, maar dat hoort er nou eenmaal bij!

’s Heeren Loo als werkgever 

Ik waardeer ’s Heeren Loo echt als werkgever. Tijdens mijn jaargesprekken kan ik mijn wensen goed uiten, en er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Mijn advies aan anderen die hier nog niet werken, is dan ook om te solliciteren! Er zijn zoveel mogelijkheden bij deze organisatie en er wordt echt naar je geluisterd, en dat maakt het een fijne plek om te werken!"