Aandacht voor social sekswerk

De VGN vraagt de komende tijd extra aandacht voor het thema social sekswerk in de ggz. Ook 's Heeren Loo draagt zijn steentje bij, want al zijn seks en intimiteit voor mensen met een beperking veel minder vanzelfsprekend dan voor mensen zonder beperking, de behoefte aan aandacht, knuffelen of seks heeft immers iedereen wel.

Talkshow

Dinsdag 25 mei tot en met zaterdag 29 mei is er elke avond een talkshow: Fabuch's Social Sex Show, met elke keer een ander aspect van social sekswerk. Voorafgaand aan elke talkshow wordt om 19.30 uur de film Ada vertoond. De talkshow is tussen 20.30 - 21.30 uur gratis te bekijken via www.fabuch.nl. De presentatie is in handen van Catherine Keyl.

Interview Ageeth Ouwehand

Op woensdag 26 mei geeft onze bestuurder Ageeth Ouwehand samen met mede-bestuurder Frank van der Linden van Humanitas een interview over het belang van intimiteit en seks voor cliënten en de mogelijkheden die daarvoor binnen gehandicaptenorganisaties zijn of zouden moeten zijn.

De film Ada

De film Ada gaat dinsdag 25 mei in première en is tegen betaling van 3 euro te zien. Kaartjes kunnen vooraf worden gekocht. Na betaling volgt op de dag van uitzending een inlogcode.

Korte inhoud van de film: Ada (32) zorgt, maar dan met seks. Haar werk bestaat uit fysieke liefde, zorg en omgaan met beperkingen. Het gaat eigenlijk altijd wel goed, maar vandaag is het allemaal iets wankeler van evenwicht. We krijgen een ‘kijkje’ in een dag in het leven van Ada, gedurende de 24 uur die we volgen zetten we telkens een stap terug op de dag en zien wat de dag met haar deed, wat dit werk voor haar betekent en wat het beweegt bij haar cliënten.

Hacketon

De week wordt zaterdag 29 mei afgesloten met een Social Hacketon. Dat is een oplossingsgericht brainstorm-event, waarin speciaal samengestelde teams non-stop aan de slag gaan, om binnen 1 dag oplossingen en suggesties voor aangereikte ‘cases’ te bedenken. Deze concrete vraagstukken zijn aangedragen door het werkveld en tijdens de talkshows naar voren gekomen. Het werken in zo’n “snelkookpan” leidt vaak naar concrete oplossingen of creatieve en nieuwe ideeën die op zijn minst het bespreken en proberen waard zijn.

De deelnemers zijn onder andere: politici, beleidsambtenaren, zorgpersoneel, ervarings- deskundigen, zorgdocenten, studenten en externe deelnemers als kunstenaars en filosofen. Zij worden verdeeld over de verschillende teams en kijken samen met een frisse blik naar de verschillende ‘cases’. 

Aan het eind van de Social Hackathon-dag worden de oplossingen en suggesties gepresenteerd in de laatste aflevering van Fabuch’s Social Sex Show. Tijdens deze show dragen wij het stokje over aan Stichting Tiresias, die zich al jaren hard maakt voor de erkenning van seksualiteit van mensen met een beperking en de emancipatie van sociaal sekswerk en sekszorg.

Meer informatie

Alle informatie en linkjes naar podcast, interview, programma, talkshow, film en perspublicaties vind je op de site van de VGN.

Foto: Marc Haers

Gerelateerde items