Aanscherping corona maatregelen

Op dit moment hebben we helaas weer te maken met een grote verspreiding van corona, ook onder medewerkers en cliënten van 's Heeren Loo. Dat leidt gelukkig nauwelijks tot ernstige ziekte. Wel moeten hele groepen cliënten getest worden en soms in quarantaine. Ook hebben we te maken met personeel dat uitvalt en dat kan leiden tot problemen in de continuïteit van zorg en veiligheid. Geen zorg is natuurlijk geen optie.

De bezettingsproblemen, het testen en de quarantaines zijn heel belastend voor de organisatie, medewerkers en cliënten. De verwachting is dat de problemen de komende weken verder toenemen. Daarom scherpt ‘s Heeren Loo vanaf 5 november de maatregelen weer aan:

  • De 1,5 meter afstand wordt weer het uitgangspunt. Wanneer er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, dan dragen de medewerkers een mondneusmasker.
  • Kom je op bezoek? Dan vragen we je een mondkapje te dragen.

Daarnaast volgen we nog steeds het quarantainebeleid voor de langdurige zorg, op één punt na. Immune cliënten hoeven in principe niet meer thuis te blijven wanneer een huisgenoot positief getest is.

Het meest belangrijk blijven de basismaatregelen. Daarom zetten we deze nog even voor je op een rijtje:

  • Was vaak en goed je handen.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen in de samenleving.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen bij de GGD. Ook als je gevaccineerd bent.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

De corona situatie is onzeker. Mogelijk moeten we op korte termijn de maatregelen opnieuw aanpassen. Houd daarom het dashboard coronamaatregelen van jouw regio in de gaten. Kijk op rijksoverheid.nl voor een overzicht van alle landelijke maatregelen.

Gerelateerde items

Terug naar boven