Academie voor Zelfstandigheid helpt cliënten verder met brancheopleidingen

Weet je nog dat we je vorig jaar vertelden over de opleiding Assistent Groen van de academie voor Zelfstandigheid? Inmiddels is een aantal cliënten hieraan begonnen en zij zijn heel enthousiast. Remy, Kim, Diana en Lerry vertellen er je alles over in het filmpje (vanaf 2:20 min.). Ze zijn blij met deze kans en denken nu echt na over hun toekomst. Kim wil bijvoorbeeld heel graag bij een hoveniersbedrijf gaan werken en Diana hoopt dat ze ooit een vaste baan krijgt. Ze krijgen les van de academie en leren in de praktijk bij Terrein en Groen. Kim: ”hier leer ik heel van, praktijk sla ik veel beter op.” En het is beter dan thuiszitten en niks doen vindt Diana: “Hier maak je veel meer mee.”

Na het succes van de opleiding Assistent Groen start de academie in de zomer met twee nieuwe opleidingen: Assistent Facilitair en Assistent Logistiek. Vind je het leuk om schoon te maken, onderhoudsklussen te doen en gasten te ontvangen, dan is de opleiding Assistent Facilitair echt iets voor jou. Is werken in een magazijn en goederen ontvangen en opslaan meer iets voor jou? Dan past de opleiding Assistent Logistiek beter bij je.

Deze opleidingen zijn voor jongens en meiden die bij ’s Heeren Loo wonen of naar dagbesteding komen en ook voor iedereen uit de buurt. Je krijgt les in vijf blokken en kunt zelf je eigen tempo bepalen. Je leert de theorie door een e-learning en klassikaal. Daarnaast ga je stagelopen op een leuke werkplek en kun je wat je geleerd hebt oefenen in de praktijk.

Het is nu gratis omdat de academie voor Zelfstandigheid subsidie van het ministerie van VWS al heeft aangevraagd, maar je hebt wel een dagbestedingsindicatie nodig. Wil jij wel? Overleg het met je ouders of verwanten en met je begeleiders. Je kunt samen met hen een mail sturen naar academie.monster@sheerenloo.nl.

Meer informatie vind je hier: https://www.academievoorzelfst...