Adremo draaischijf activeert mensen met EMB

Adremo draaischijf activeert mensen met EMB

De Adremo draaischijf is een ronde schijf waar een rolstoel op past die elektrisch roteert door middel van knoppen. Binnen het Fieldlab onderzoeken we of Adremo geschikt is voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Daar lijkt het wel op.

Van spelend ontdekken naar eigen regie

“We willen dit in de toekomst graag gaan gebruiken. Het is een geweldig ding”, reageerden de begeleiders die de draaischijf testten enthousiast. Ze zien dat de Adremo draaischijf de zorg verbetert: “De alertheid van de cliënten wordt groter. Daar kun je bij een activiteit gebruik van maken en verdergaan met het contact en de beleving van de activiteit. Je hoeft niet eerst de alertheid te verhogen. Je leert ze een actie-reactie te genereren en dit biedt weer mogelijkheden voor een andere manier van spelen en voorbereiden op communicatie. Het mooiste is, dat ze het roteren na even oefenen met de begeleiders zelfstandig of met stimulans van afstand kunnen doen. Door actie-reactie in te kunnen zetten, kunnen we aan een groter doel werken: van spelend ontdekken gaan we naar gericht spelen, dat geeft mogelijkheid tot communicatie en dit betekent uiteindelijk meer eigen regie en zelfbepaling!”

Wil je meer weten over wat de Adremo draaischijf voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via martijn@adremo.nl.

Fieldlab Gehandicaptenzorg

Het Fieldlab is een samenwerking tussen Siza, Philadelphia en ’s Heeren Loo. We stimuleren en ondersteunen bedrijven om samen met cliënten technologische innovaties te ontwikkelen voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en NAH.

Gerelateerde items

Terug naar boven