Als je je eigen hart volgt dan bereik je wat je wilt

  • Remy Haspels is 31 jaar
  • Woont in Honselersdijk, zelfstandig wonen met begeleiding
  • Opleiding: brancheopleiding Assistent Groen bij de Academie voor Zelfstandigheid (onderdeel van 's Heeren Loo)
  • Baan: in dienst bij Weverling Groenperspectief voor 36 uur per week

We ontmoeten Remy op zijn werkplek bij groenbeheer op een zonnige middag. Remy zit te genieten van het zonnetje en wacht vol enthousiasme om geïnterviewd te worden. Hij vindt het fijn om buiten bezig te zijn en werkt het liefst met zijn handen. Remy heeft een licht verstandelijke beperking en werkte ruim acht jaar bij Terrein & Groen op Het Westerhonk. Hij was daar uitgeleerd en zocht een nieuwe uitdaging. Remy trok de stoute schoenen aan en liet zijn interesse weten aan zijn begeleiders die hem wezen op de brancheopleiding Assistent Groen van de Academie voor Zelfstandigheid. Dat gaf Remy perspectief om zich verder te ontwikkelen. In 1,5 jaar tijd rondde hij deze opleiding af. Dit is een knappe prestatie, want Remy werkt ook gewoon 36 uur per week bij Weverling Groenperspectief.

Gewaardeerd voelen

Een werkdag van Remy bestaat uit de verzorging van al het groen op het terrein, het schoonhouden van het terrein met apparaten zoals grasmaaiers, schoffels en borstels samen met collega’s. Ook op pad gaan om deze apparaten te laten repareren of te laten vervangen behoort tot zijn werktaken. Zijn begeleider Merel vertelt enthousiast: “Remy beschikt over goed ruimtelijk inzicht, denkt graag mee en deelt regelmatig zijn bevindingen. Ik zie Remy groeien en laat dit ook aan hem weten.” Zijn hard werken is ook beloond met een verlenging van zijn contract dit jaar. Remy voelt zich door dit alles gehoord en gewaardeerd.

Remy en begeleider Merel

Remy voelt zich steeds steviger in zijn schoenen staan. Hij ziet zijn zelfvertrouwen groeien dankzij de opleiding en het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Hij vindt het heerlijk om buiten te werken. Ook al komt hij vaak uitgeput thuis, hij wordt blij van het werk. Hij heeft het gevoel dat hij nog lang niet is uitgeleerd, want hij weet en kan nog niet alles. Zo krijgt Remy nu de mogelijkheid om nog meer te leren over zijn vak. Misschien wil hij in de toekomst wel assistent hovenier worden. Maar hij weet niet of hij nog wel in de studieboeken wil duiken.

Volg je eigen hart


“Ik vond het namelijk erg pittig om te studeren en tegelijkertijd te werken. Dankzij mijn begeleiders, die mij erdoorheen hebben gesleept, heb ik doorgezet en ben ik ontzettend blij met het eindresultaat. Ik kan iedereen aanraden die een passie heeft voor groen en buiten bezig zijn om deze brancheopleiding te volgen. Als je je eigen hart volgt dan bereik je wat je wilt, want iedereen kan leren.”

Ben je aangesproken door het verhaal van Remy?

Wil je ook leren en stagelopen/werken en is een MBO-opleiding niet haalbaar? Dan is er de entree-opleiding (zonder de verplichte taal en rekentoets) voor jou. Deze kun je volgen bij de Academie voor Zelfstandigheid. In september starten de branche-opleidingen assistent Groen, assistent Facilitair, assistent Logistiek en Woonhulp. Er is nog plek!

Wil je meer informatie? Mail of bel  met de coördinator of één van de jobcoaches van de Academie voor Zelfstandigheid.

Ilona Bartels, coördinator, 06 82352295 | ilona.bartels@sheerenloo.nl
Raymond Torenvlied, jobcoach, 06-46124126 | raymond.torenvlied@sheerenloo.nl
Elmar Klijnsma, jobcoach, 06-1206030 | elmar.klijnsma@sheerenloo.nl

Lees ook het verhaal van Matisse, die de opleiding voor facilitair medewerker bij de Academie van Zelfstandigheid volgt.