“Apetrots op jullie allemaal”

Op deze zonnige zaterdag, aan het begin van het weekend, wil ik jullie in het zonnetje zetten. Wat ben ik apetrots op jullie allemaal.

Op jullie, de cliënten, die bij ons wonen en hun dagritme zien veranderen. Niet naar je leuke werk, niet naar je geliefde hobby, niet naar je toffe vriend of vriendin, niet naar je fijne eigen huis, familie en verwanten. Want sinds 16 maart sloten we alle dagbestedingslocaties, de school, het restaurant, de kinderboerderij enzovoort. Waar jullie het juist zo fijn vinden. Besloten is toen ook dat alleen jullie zorgwoning, als kleinste eenheid, open blijft. Jullie zijn dus veel met de groep bij elkaar en dat is wennen. Maar wat doen jullie het goed als ik al die prachtige foto’s zie en jullie buiten zie fietsen! Zet ‘m op samen.

Mijn respect gaat ook uit naar alle ouders en verwanten die hun kind of verwant bij ons in goede handen geven. En ons moeten kunnen vertrouwen dat wij alles doen wat mogelijk is om de beste zorg te leveren. Dat is zwaar en soms tegenstrijdig. Want uw kind terug naar huis halen, heeft veel effect voor het gezin thuis. Dat geldt ook als uw kind nog thuis woont en nu niet meer naar onze dagbesteding kan komen. Uw bezoek wordt afgeraden. Zowel voor uw bezoek aan ons als het bezoek van uw kind of verwant bij u thuis. Wat als dit nog langer duurt? Dat is heftig. Tegen u wil ik zeggen, dat om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, iedereen de komende tijd aan huis gebonden is. Dat bent u thuis maar ook onze cliënten. Dit is hun huis. En ja wij willen de beste zorg bieden die zij nodig hebben. We staan dus dichtbij hen, figuurlijk maar soms ook letterlijk als dat nodig is. Om hen te verzorgen en te ondersteunen. Zoals je dat ook thuis zou doen voor uw kind of uw ouders die nog zelfstandig wonen. U kunt erop rekenen dat we de richtlijnen van het RIVM altijd in acht nemen. Dat leren we hen of doen we voor hen.

Een groot applaus voor de zorgmedewerkers, dat kregen jullie dinsdagavond vanuit het hele land. Meer en meer dan terecht. Ook namens mij. Jullie zijn onze zorghelden! En ook jullie moeten goed voor jezelf zorgen om het vol te houden. Dat is toch logisch? Nee hoor, in deze hectische tijd is dit extra zwaar. Even bijpraten met je manager of collega over hoe het gaat en wat beter kan, dat is nodig. Als we daarbij altijd rekening houden met de voorschriften dus afstand houden, handen wassen, hoesten of niezen in de elleboog, kunnen we door. Want de gezondheid de maatregelen treffen ons allemaal, maar ieders gezondheid gaat voor!

Tot slot wil ik benadrukken dat we alle acties doen uit voorzorg om de (zorg)medewerkers en de cliënten geen onnodig risico op besmetting te laten lopen en verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Weet ook dat wij alle maatregelen per dag bekijken, binnen heel ’s Heeren Loo en samen met de VGN en het RIVM. Laten we vandaag de nodige nabijheid bieden, het gezellig, leerzaam en leuk maken en de dagritmes proberen te behouden. Samen gaan we ervoor! 

Corona: 1001 tips voor een leuke en leerzame dag met structuur

Hartelijke groet,
Colette van Driel, Regiodirecteur

Gerelateerde items

Terug naar boven