Arduin voortaan verder als Zeeuwse regio van 's Heeren Loo

Arduin voortaan verder als Zeeuwse regio van 's Heeren Loo

Met de symbolische ondertekening van een groot samenwerkingsbord is de fusie tussen zorgorganisaties Arduin en ’s Heeren Loo op maandag 20 mei officieel bekrachtigd. Arduin gaat voortaan verder als de Zeeuwse regio van ’s Heeren Loo. Gerton Heyne, bestuurder a.i. tekende namens Arduin. Lid van de Raad van Bestuur Kees Erends bekrachtigde de samenwerking namens ’s Heeren Loo met zijn handtekening. Tijdens een informele bijeenkomst met vertegenwoordigers van beide organisaties en diverse samenwerkingspartners werd in zorgmanege Paardoes in Vlissingen het glas geheven op de toekomstige samenwerking.

Nieuwe directie

Met de ondertekening van deze fusieovereenkomst zal Gerton Heyne ook het stokje gaan overdragen aan Roland Stavorinus en Peter Mooibroek. Zij vormen samen de nieuwe directie van de Zeeuwse regio. Stavorinus neemt daarbij de zorgkant voor zijn rekening; Mooibroek is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Beiden zijn al geruime tijd in dienst bij ’s Heeren Loo en al enkele maanden actief bij Arduin.

Optimisme

Gerton Heyne toont zich verheugd over de fusie. Kees Erends: ‘ We zijn erg blij dat we hiermee ook in Zeeland een stevige vertegenwoordiging krijgen van ’s Heeren Loo. Voor de cliënten en hun verwanten en alle medewerkers komt aan een periode van onzekerheid een einde. We vertrouwen er op dat we gezamenlijk met al onze expertise en ervaring ook in Zeeland een goede dienstverlening gaan realiseren. ‘ Ook Gerton Heyne, interimbestuurder bij Arduin is verheugd met dit besluit: ‘We sluiten een onzekere periode definitief af en kijken weer vol optimisme naar de toekomst. ’s Heeren Loo is de best denkbare samenwerkingspartner voor de cliënten en medewerkers om uiteindelijk weer een solide organisatie te worden. Er is de komende jaren nog veel werk te verrichten, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.’

Garantie

’s Heeren Loo heeft vanaf het eerste uur de helpende hand geboden om op diverse bedrijfsonderdelen bij Arduin deskundige hulp te bieden. Beide organisaties onderzochten de afgelopen maanden in hoeverre een fusie tot de mogelijkheden behoorde. Eerder al hadden de ondernemingsraden en cliëntenraden van beide organisaties hun goedkeuring uitgesproken. Ook de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) verleenden al eerder hun toestemming. Het ministerie van VWS gaf afgelopen december al een financiële garantie van 20 miljoen euro om het exploitatietekort voor de komende vier jaar te dichten.

Continuïteitsplan

Bij Arduin werken circa 950 medewerkers die ongeveer 700 cliënten verzorgen. Eind vorig jaar werd bekend dat Arduin in serieuze problemen verkeerde, onder andere na een negatief rapport van de Inspectie voor de locatie in Aagtekerke. Arduin bleek ook in een financiële crisis terecht te zijn gekomen. Het ministerie van VWS besloot daarop in overleg met een aantal belanghebbende organisaties om Arduin voor de komende jaren financieel te ondersteunen, om daarmee ook de zorg voor de cliënten te kunnen continueren. Verder werd een continuïteitsplan geïntroduceerd om de kwaliteit van bedrijfsvoering en zorg te verbeteren. Dit plan wordt inmiddels doorgevoerd binnen de organisatie.

Gerelateerde items:

Gerelateerde items

Terug naar boven