Beautiful Me! 18 jaar en nu?

Beautiful Me! 18 jaar en nu?

Veel hulpverleners die met LVB-jongeren werken, kennen inmiddels Beautiful Me! Het psycho-educatie pakket met korte filmpjes en instructiebladen waarmee hulpverleners in gesprek komen met LVB-jongeren en hun omgeving. Met thema's zoals pesten, vriendschap, hulpvragen, middelengebruik en seksualiteit.

Inmiddels is het nieuwste filmpje uit: 18 jaar en nu? Alweer het achtste filmpje uit het psycho-educatie pakket Beautiful Me! dat meer dan 500 gebruikers kent. Het is niet alleen door heel Nederland verspreid, maar ook over de grens in België en Suriname wordt het psycho-educatie pakket afgenomen.

18 jaar en nu?

Wanneer je 18 wordt, kom je een heleboel nieuwe uitdagingen tegen. Voor de wet ben je dan volwassen en draag je plotseling zorg voor allerlei verantwoordelijkheden, zoals financiële zaken. Ook krijg je meer vrijheid en mag je bepaalde dingen zelf bepalen, zoals het kopen van alcohol. Voor veel 18-jarigen is dit een lastig proces. Zeker voor jongeren met een LVB valt het niet mee om van de ene op de andere dag met deze verantwoordelijkheden en vrijheden om te gaan. Zonder in de problemen te komen of jezelf te overschatten. Ook de overschatting van de maatschappij ligt constant op de loer.

Het nieuwste filmpje

In het nieuwste filmpje van Beautiful Me! spreken 7 jongeren die de 18 jaar zijn gepasseerd openhartig en krachtig over deze periode in hun leven. Ze vertellen over hun eigen valkuilen, hun overschatting, hun harde werken en blunders. Maar ze geven ook zeer bruikbare tips aan toekomstige 18+ jongeren met een LVB.

Meer weten?

De thema’s die zijn verfilmd bij het project Beautiful Me! zijn Praktijkonderwijs, Vrienden, Pesten, Seks & relaties, Hulpvragen, Toekomst, Verslaving en 18 jaar en nu? Het pakket kun je kosteloos aanvragen door een mail te sturen naar beautiful.me@sheerenloo.nl. Meer informatie vind je op www.sheerenloo.nl/beautifulme.

Gerelateerde items

Terug naar boven