Bijpraten onder het genot van warme chocolademelk

De tijd nemen voor een cliënt, een gesprekje voeren, luisteren naar wat de cliënt bezighoudt: het lijkt zo gewoon en vanzelfsprekend. Zo gewoon, dat we soms vergeten hoe belangrijk het is. Veel mensen ervaren een gevoel van eenzaamheid door de coronamaatregelen. Juist in deze tijd is het dus het extra belangrijk om hier aandacht voor te hebben.

Daarom organiseren wij vanuit het project “Wil je er voor mij zijn?“ in december in verschillende regio’s de chocostickactie. Medewerkers gaan deze maand langs bij hun cliënten met een pakketje chocosticks en een kaartje. Op het kaartje staat een uitnodiging om even bij te praten onder het genot van een kop warme chocolademelk. Even de tijd nemen voor een fijn gesprek, een luisterend oor bieden of gewoon er voor elkaar zijn kan een groot verschil maken. De chocostickactie start in Oost en Geeuwenbrug, Midden-Nederland, Ermelo en Zuid-Nederland en ook andere regio’s volgen.

Over het project Wil jij er voor mij zijn?”

Vanuit het project “Wil jij er voor mij zijn?” maken we een serie verhalen om aandacht te vragen voor de sociale behoefte van onze cliënten. In de serie van verhalen vertellen cliënten Thomas, Brandon, Sylvia en Judith in onderstaande film over eenzaamheid en wat hen kan helpen om een gevoel van eenzaamheid te verminderen.

Programma Volwaardig Leven

Het project “Wil jij er voor mij zijn?” krijgt ondersteuning vanuit het programma Volwaardig Leven van het ministerie van VWS. Wij werken onder andere samen met Vilans. Het uitgangspunt van dit project is meer aandacht voor persoonsgerichte zorg en vernieuwing in de zorg. De bevindingen die we opdoen tijdens het project delen we landelijk met andere zorgorganisaties.

Gerelateerde items

Terug naar boven