Burendag Noorderhaven verlaagt de drempel

De rode loper lag uit en de koffie stond klaar met zelfgebakken traktaties en Dorperroomflappen. Op zaterdag 23 september werden de wijkbewoners van 't Laar gastvrij ontvangen door cliënten en medewerkers van de woningen van 's Heeren Loo.

Een rondleiding door de woning, een praatje maken in de tuin of ervaren hoe het voelt als je doof en blind bent. Het leidde tot mooie ontmoetingen en daar is deze dag voor bedoeld. Micha van Akkeren, Raad van Bestuur 's Heeren Loo “Voor mij zijn buren heel belangrijk. Als je elkaar kent dan betekent dat ook dat je het gezellig met elkaar kan hebben en een beroep op elkaar kan doen.”

Wijkbewoners van 't Laar wandelen vaak langs de woningen van 's Heeren Loo. “Toch is er een drempel om zomaar binnen te wandelen. Door deze Burendag en na de kennismaking met een aantal woningen is de drempel lager geworden.”

Terwijl buurvrouw Petra een arm om de schouders van Kor legt, vertelt ze over de bewuste keuze voor wonen op het terrein van Noorderhaven. “Mij leek de interactie met de bewoners erg leuk. En dat is ook zo! Sommige cliënten moet je echt leren kennen. Het is heel leuk als je langsloopt en je hoort ‘Hoi buurvrouw’ of als je een reactie krijgt als je naar de kapper bent geweest.”