Certificaat voor studenten Academie voor Zelfstandigheid

Een primeur voor Noorderhaven! Op dinsdag 19 december werden aan zes studenten van de Academie voor Zelfstandigheid certificaten uitgereikt. In het bijzijn van hun introducees, zette regiodirecteur Peter Droog hen in het zonnetje. Felicitaties, mooie woorden, hun welverdiende certificaat én een bos bloemen kregen zij van Peter en hun trainers Marieke en Dieneke.

Emily

Emily wilde graag leren hoe zij online aankopen kan doen en hoe je een pincode onthoudt. Dat, en nog veel meer, leerde zij tijdens de opleiding ‘omgaan met financiën'. Haar trainer Marieke vertelt “Emily is heel enthousiast en dat werkt op mij heel aanstekelijk. Het was mooi te zien hoe haar netwerk, begeleider Silvia en haar moeder, Emily stimuleerden en hielpen als dat nodig was.”

Zuhele

Om haar zelfstandigheid te vergroten werkte Zuhele ‘hartstikke hard’ aan beter leren lezen, schrijven en het begrijpen van teksten. Het programma moest hier en daar worden aangepast omdat Zuhele de manier waarop ze leert zelf bepaalt. Zo wilde ze met pen en papier schrijven en niet via de computer.

Dick

Als je niet van ‘rode kruisjes’ houdt, en een hekel hebt aan fouten maken, ga je net zolang oefenen tot het goed is. En dat deed Dick tijdens de training ‘begrijpend lezen’. “Nu kan ik de ondertiteling lezen van de televisie” Hij is ambitieus. Hij heeft al eens eerder de training ‘Burgerschap’ afgerond en hij weet al precies welke training hij komend jaar wil volgen.

Eraida

De computer kent voor Eraida geen geheimen meer. Ze was super gemotiveerd om te leren typen, kopiëren en plakken, accounts aanmaken, inloggen, veilig internetten, online informatie opzoeken, kopen en betalen op websites en e-mailen. En dat heeft ze goed gedaan!

Stefan

Ook Stefan heeft het certificaat ‘omgaan met financiën’ enorm verdiend. Rekenen met geld was voor hem een makkie want dat kon hij al. Toch heeft ook hij veel geleerd en dat smaakt naar meer. “Van deze training word ik beter. Ik doe het voor mezelf. Ik heb de leervragen voor het komende jaar al gepland, dan ga ik de training ‘omgaan met internet’ volgen.