Cindy maakte de switch naar de gehandicaptenzorg: “het geeft mij voldoening”

Van kapster naar begeleider in opleiding bij de groep Kind en Jeugd. Het verhaal van Cindy Wennekes is bijzonder. Met de keuzes die ze maakte, toont ze lef en doorzettingsvermogen. Ze maakte de switch en koos voor werken in de gehandicaptenzorg bij 's Heeren Loo.

Cindy: “ik werk nu bijna twee jaar bij 's Heeren Loo en volg tegelijkertijd de opleiding tot Persoonlijk Begeleider, niveau 4. Ik besloot te stoppen als kapster omdat ik meer tijd voor mijn gezin wilde. Zo kwam ik bij de facilitaire dienst op Boldershof terecht en maakte schoon op de woning waar ik nu als begeleider in opleiding werk.” Cindy werkt op de groep Kind en Jeugd waar kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag wonen.

Begeleider in opleiding

“Een collega zei tegen mij dat ik het zo goed deed met de kinderen op de groep. Vanuit daar is het balletje gaan rollen en ben ik de opleiding gaan volgen. Nu werk en leer ik tegelijkertijd. Ik heb een contract van 28 uur en daarvan ga ik één dag naar school. Als je het goed plant, is het prima te doen. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. Het grootste verschil is dat ik nu met cliënten werk in plaats van voor cliënten,” legt Cindy uit.

Vertrouwen

Werken met kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag betekent je mannetje staan. “Vertrouwen hebben in je collega's is heel belangrijk. Gelukkig hebben wij een hechte groep en voelen we elkaar goed aan. Alles is bespreekbaar en we geven elkaar feedback als dat nodig is. Ik voel me veilig als ik aan het werk ben. En dat is ook nodig, want soms escaleert het in de groep, dan moet je wel weten wat je moet doen en weten wat je collega doet,” vertelt Cindy.

Belangrijke fase

“Bij ons wonen kinderen met verschillende problematieken. De sociaal-emotionele leeftijd ligt tussen de 3 maanden en 3 jaar. Wij bereiden de kinderen voor op het groter worden. Op onze groep brengen we ze groot en daarna vliegen ze uit naar een volgende groep. Het is een belangrijke fase waarin ze leren en zich ontwikkelen. Het is mooi om daar deel van uit te maken,” vindt Cindy.

Maatje

“Ik ben Rafi's zogeheten ‘maatje'. Ik doe leuke activiteiten met hem, heb gesprekken met school, zorg dat hij mooie kleren en schoenen heeft en een fijne kamer heeft. Zo rond de feestdagen zorg ik voor een cadeautje voor hem. Ik zie Rafi als mijn bonuskind. Ik geniet ook ontzettend van kleine geluksmomentjes met hem. Met Rafi praat ik heel veel en je ziet dat zijn woordenschat zich verder uitbreidt. Dat geeft mij veel voldoening,” vertelt Cindy vol trots.

Uitdaging

“Ik hou van uitdaging en spanning. Het werken op deze groep biedt dat allebei. En daarnaast biedt het ook nog eens veel afwisseling. Onze kinderen kunnen zich niet op de standaard manieren uitdrukken. Je moet iedere keer uitzoeken wat er aan de hand is of wat ze nodig hebben. Je leert naar jezelf te kijken, naar je eigen handelen. De overstap naar de gehandicaptenzorg lukt mij aardig goed omdat ik snel kan schakelen, tegen een stootje kan en kan vertrouwen op mijn collega's,” zegt Cindy tot slot.

Goed leven en mooi werk

’s Heeren Loo staat voor goed leven voor cliënten en mooi werk voor professionals. Wil jij ook zulk mooi werk doen als Cindy? Bel, mail of stuur een WhatsApp naar recruiter Esther Vreman: 06 – 51 35 48 81, esther.vreman@sheerenloo.nl. Of kijk op onze vacature website. Spreekt dit verhaal je aan? Onze medewerkers van Zorgbemiddeling vertellen je graag meer over onze ondersteuning. Bel 0800 – 355 55 55 of mail naar zorgbemiddeling.zon@sheerenloo.nl.