Cliënten bij Het Karmijn fietsen virtueel de wereld rond

De bewoners van buitenlocatie Het Karmijn van 's Heeren Loo Het Westerhonk worden overladen met lekkernijen, bloemen en kaartjes. Van bewoners en ondernemers in de buurt, Theater De Vaillant, de Humans of Schilderswijk, de poeah van Sjama. En ook van Haagse gemeenteraadsleden en veel 's Heeren Loo-collega's. Dit is een enorme steun in hun rug om het gewone leven weer op te pakken nadat zij zo zijn geschrokken door de rellen voor hun deur in Schilderswijk. Als kers op de taart werden zij door het gezonde initiatief van de Haagse onderneming Fietslabyrint. Zij bevestigde namelijk gratis een bewegingssysteem met beeldscherm en innovatief computersysteem op hun hometrainer. Hiermee kunnen de cliënten nu virtueel en coronaproof de hele wereld rond te fietsen!

Begeleiders Charley en Rick keken glunderend naar het grote plezier van de cliënten. Hier verblijven vooral mensen met een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond en het geluk kon niet op toen werd ontdekt dat er ook routes door Suriname gefietst kunnen worden. Shanti mocht als eerste fietsen door Paramaribo en dat was een feest van herkenning. Zij liet enthousiast van alles zien aan medebewoner Pieter die nog nooit in Suriname is geweest. “Nu kun je straks aan je familie vertellen dat je vandaag naar Paramaribo bent geweest! Dat geloven ze vast niet”, grapt Ella Keijzer CEO bij Fietslabyrint tegen Shanti.

Ella: “Hiermee kan iedereen ongeacht beperking, leeftijd of het weer, interactieve fietstochten maken door allerlei steden en natuurgebieden met levensechte beelden en zelfs keuzes maken in welke richting je fietst. Zo wordt bewegen in zorginstellingen gestimuleerd en leuker gemaakt. Dus bewegen en beleven. We gunnen het deze bewoners om nu veilig binnen tot rust te komen en tegelijkertijd actief te blijven, vooral nu naar buiten gaan even niet zo vanzelfsprekend is. Zo brengen we voor hen een stukje buiten naar binnen.”

Fietslabyrint #dankjewel voor jullie spontane gebaar en warme opsteker. Zo zie je maar, er bestaat veel goeds in de wereld. Naast de foto's maakte Omroep West een impressie van deze geweldige actie in Den Haag: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4358185/Kaarten-bloemen-en-een-fietslabyrint-voor-gesloopte-dagbesteding-in-Haagse-Schilderswijk

Gerelateerde items

Terug naar boven