Cliënten Boldershof verkennen de wereld per fiets

Een fietstocht maken door Nijmegen of Amsterdam. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen dat niet zomaar. Maar het is wel iets wat velen van hen graag zouden willen doen. En daarom ontving ’s Heeren Loo Boldershof een Fietslabyrint van de Vrienden van Boldershof. Hiermee is het mogelijk om interactieve fietstochten te maken door plaatsen over de hele wereld. Op woensdag 17 maart werd het systeem officieel in gebruik genomen en mocht Fanny als eerste een route fietsen.

Een Fietslabyrint is een computersysteem met groot televisiescherm dat is aangesloten op een Theratrainer. Het wordt veel gebruikt in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, revalidatiecentra en ziekenhuizen. Mensen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met Fietslabyrint virtuele fietstochten maken en zo de wereld ontdekken.

Realistische fietservaring

Fanny besloot een tochtje te maken door Nijmegen. Een prachtig beeld werd zichtbaar op het scherm en de omgevingsgeluiden zorgden voor een realistische fietservaring. Op kruispunten kon Fanny zelf beslissen welke richting zij op wilde gaan om de stad op haar eigen manier te verkennen. Fanny genoot zichtbaar van de bewegende beelden.

Bewegen met plezier

Pieter Peters, medewerker bewegingsagogiek, is blij met het mooie geschenk: "Buiten dat het een prachtige beleving is voor de cliënten, zorgt Fietslabyrint ook voor herkenning, afleiding en gespreksstof. Dit maakt dat cliënten plezier hebben in bewegen, langer zullen gaan fietsen en op een ontspannen manier hun conditie verbeteren.”

Vrienden van Boldershof

De Stichting Vrienden van Boldershof verleent hulp en steun aan woonzorgpark Boldershof. Dit doen ze op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Met voorzieningen, activiteiten en evenementen maken ze het verblijf van de cliënten net wat leuker of aangenamer. Ze regelen zaken die niet uit de reguliere wettelijk toegekende middelen kunnen worden betaald.

Gerelateerde items

Terug naar boven