Cliënten in talkshow met Rick Brink over verkiezingen

Presentator Benjamin met Hessel, coach Ervaringsdeskundigen

Als je gaat stemmen, wil je begrijpen waar het over gaat en hoe het werkt met de verkiezingen. Daarom praten de ervaringsdeskundigen van 's Heeren Loo op 5 maart om 19.30 uur over de Tweede Kamerverkiezingen. Dit doen zij live op YouTube in de talkshow ’s Heeren Loo praat verder. Heb je een vraag over de verkiezingen, het stemmen of aan de gast? Kijk mee op 5 maart om 19.30 uur en stel je vraag!

Door corona is het aantal plaatsen in de studio zeer beperkt. Sommige politici sturen daarom korte filmpjes in met uitleg of bellen in. Speciale en enige studiogast is deze keer Rick Brink, (ex-)minister van Gehandicaptenzaken. Vragen over de verkiezingen, het stemmen, of vragen aan de gast, kunnen ook dit keer live gesteld worden via WhatsApp.

Soms lastig kiezen

Hessel Rienstra, begeleider van de ervaringsdeskundigen licht toe waarom ’s Heeren Loo in de talkshow aandacht besteedt aan de verkiezingen van 17 maart. “Ik hoor en zie dat er veel vragen leven bij de ervaringsdeskundigen. Uiteraard bespreken we dit met elkaar. Maar omdat het voor een grote groep mensen met een verstandelijke beperking soms lastig kan zijn om een keuze te maken, lijkt het ons tof om het met meer mensen te hebben over de verkiezingen. Super dat ook policiti hieraan willen meedoen. Zo komen we samen natuurlijk ook tot antwoorden. Daar wil ik onze cliënten graag bij helpen.”

Speciale gast

Afgelopen jaren heeft Rick Brink als minister van Gehandicaptenzaken de belangen behartigd van de gehandicaptenzorg in Nederland. Eind december kondigde hij aan te stoppen en voor omroep KRO-NCRV door te gaan als 'adviseur inclusie'. In de talkshow geeft hij uitleg en beantwoordt hij vragen van de ervaringsdeskundigen én behandelt ingekomen vragen van kijkers.

Stuur een vraag of filmpje in

Net als in de vorige aflevering (over vaccineren) kunnen alle kijkers tijdens de talkshow hun vragen stellen via WhatsApp. Een heel aantal van deze vragen bespreken we live in de uitzending.  Ook kan er vooraf een leuk TikTok of YouTube filmpje ingestuurd worden. Hiervan laten we er één in de aflevering zien. Insturen kan via WhatsApp naar: 06-82 51 42 26.

Kijk mee via YouTube

Op 5 maart om 19:30 uur kan je via YouTube Live meekijken. Ga hiervoor naar het YouTube kanaal van ’s Heeren Loo. Of volg Facebook, LinkedIn, Twitter van ’s Heeren Loo. Voordat we beginnen delen we daar een link waarop je kunt klikken om mee te kijken. 

Later terugkijken kan op het YouTube kanaal van ’s Heeren Loo. 

Cliënten informeren 

Wil je cliënten uitnodigen om te kijken? Hiervoor kan je:

  • samen deze video bekijken waarin de ervaringsdeskundigen de talkshow aankondigen.
  • deze pictokaart gebruiken om het te bespreken.

Gaan jullie samen kijken? Dan kan je als herinnering deze poster uitprinten en ophangen.

Over de talkshow

In de talkshow stellen cliënten van ’s Heeren Loo vragen aan de gast en geven zij hun mening. Zo gaan ze het gesprek aan en geven ze de mogelijkheid om vragen te stellen. Voor deze speciale verkiezingsuitzending heeft ook een aantal politici hun medewerking - coronaproof - toegezegd. Een talkshow voor en door cliënten met leuke en leerzame filmpjes. Elke maand live te zien op YouTube onder de naam: ’s Heeren Loo praat verder. 

Alle afleveringen kunnen worden teruggekeken op YouTube.

Gerelateerde items

Terug naar boven