Tweede vaccinatie voor cliënten van Het Westerhonk

Cees, Alex en Dennis kregen hun tweede prik ter bescherming tegen het coronavirus en dus ook nu tweede prikdiploma. Het was ook nu een beetje spannend, maar hun lieve begeleiders zorgden met een verhaaltje, een liedje en veel complimentjes voor wat afleiding. En dan zijn er alleen maar blije en trotse gezichten.

Wat een prestatie van iedereen weer. De prikteams van de medische dienst gaan deze week weer langs alle zorgwoningen op het woonzorgpark voor de tweede vaccinaties. Natuurlijk zijn daarna ook de bewoners in de buitenlocaties en de cliënten die nog thuis wonen en bij ons naar dagbesteding komen of logeren, aan de beurt. Dat gebeurt allemaal op eenzelfde manier als drie weken geleden. Dus zaterdag zijn alle cliënten die daar toestemming voor gaven én die de afgelopen drie weken corona-vrij zijn gebleven, compleet gevaccineerd en zo goed als mogelijk beschermd tegen corona. De cliënten die in de afgelopen drie weken ziek werden door corona en de cliënten die alsnog toestemming geven voor deze vaccinaties, kunnen in maart geprikt worden. 

We zetten nu echte stappen naar een normaal #goedleven. Toch zijn we zover nog niet. Want het is nu wachten op de bevestiging van het ministerie van VWS dat ook onze medewerkers uitgenodigd kunnen worden voor hun vaccinaties. En dan volgen de familieleden, verwanten, vrijwilligers en andere bezoekers van onze cliënten nog. Tot die tijd blijft het opletten geblazen en moeten we ons houden aan de maatregelen zoals afstand houden, het dragen van een mondkapje binnen en buiten de 1,5 meter afstand van elkaar, het wassen van handen en goede hygiëne. 

Gerelateerde items

Terug naar boven