Cliëntmedewerkers van ’s Heeren Loo verzorgen Sportcomplex WSV Apeldoorn van binnen én buiten

Wie het terrein van WSV Apeldoorn oploopt ziet strakke lijnen, geborstelde velden en gemaaid gras voor een perfect potje voetbal. Maar ook geschoffelde perkjes, schone kleedkamers, heerlijke verse koffie en een goed geregelde bardienst voor de derde helft. De club waar Ajax voetballer Steven Berghuis ooit startte wordt zowel binnen als buiten perfect bijgehouden door cliëntmedewerkers van ’s Heeren Loo.

Renate Kerkdijk, begeleider bij ’s Heeren Loo, startte in 2001 met een groep cliënten als dagbesteding bij de oude locatie van WSV. Sinds 2004 zorgt zij samen met haar team voor zowel het ‘innerlijk als het uiterlijk’ van het Sportcomplex aan de Voorwaarts waar je kunt voetballen, volleyballen, basketballen, badmintonnen, dynamictennis én bowls kunt spelen. 


Het werk van Renate en haar team is hard nodig volgens Jack Wegerif. Hij is 7 jaar geleden gestart als parkmanager bij WSV. ‘Zonder hen zou dit allemaal niet lukken. Ik heb hen echt nodig, het is ongelofelijk hoeveel werk zij verrichten. De cliëntmedewerkers zijn in de afgelopen jaren heel zelfstandig geworden en hebben hun eigen taken. De één verzorgt de koffie, de ander maakt de frituurhapjes en weer een ander weet met precisie hoe de velden erbij horen te liggen. Ze gaan er allemaal vol overgave voor’, zegt Jack trots. ‘En daarom kan ik mijn focus ook op andere bestuurlijke en organisatorische zaken richten. En dat is fijn én nodig.’ Vijf dagen per week wordt er hard gewerkt. Op maandag begeleidt Nathalie Lentink het team, de andere dagen doet Renate dit. Renate begeleidt inmiddels al meer dan twintig jaar cliëntmedewerkers bij WSV. ‘Het samenwerken is het leukste. Dat we er samen iedere week weer voor kunnen zorgen dat de velden, banen en kantine er tiptop uit zien voor de nieuwe week.’

Grapjes, eerlijkheid en hard werken. Een unieke combinatie die ervoor zorgt dat niet alleen Renate en Jack met plezier naar hun werk gaan iedere dag, maar ook ‘de jongens’, zoals Jack het team noemt. Het team van cliëntmedewerkers staat dan ook midden in de vereniging. Ze komen ook in hun vrije tijd om aan de zijlijn hun favoriete team aan te moedigen. Net als Sander. Hij werkt inmiddels 10 jaar bij WSV. En is echt één van hen. Hij is gebombardeerd tot hoofd maaier en dat is ook wat hij het leukste vindt. ‘Ik vind het heel leuk om hier te werken, ik heb veel vrijheid, de taken vind ik leuk en het is een fijne en gezellige werkplek.’

Ken jij of ben jij iemand die interesse heeft in een werkplek bij WSV Apeldoorn? Er zijn nog 2 open plekken. Wij zoeken cliëntmedewerkers die zelfstandig kunnen werken, enthousiast zijn én de handen uit de mouwen willen steken binnen en buiten. Heb je vragen of wil jij je aanmelden? Neem dan contact op met Klantcontact van ’s Heeren Loo via Info@sheerenloo.nl of 0800 - 355 55 55.

Foto 1: Cliëntmedewerkers Wicher en Sander
Foto 2: Sportcomplex WSV
Foto 3: Renate Kerkdijk en Jack Wegerif