Colette van Driel over kleine veranderingen tijdens deze lange coronatijd

Veel cliënten kijken uit naar een filmpje waarin regiodirecteur Colette Van Driel ons het laatste nieuws vertelt en herkennen haar van de filmpjes. En gisteren werd ze zelfs herkend aan haar stem, als ‘de stem van facebook’. Ook Colette vindt het fijn hoor om iedereen weer te “zien”.

Deze keer vertelt ze over de kleine veranderingen tijdens deze lange coronatijd. Zo mogen de cliënten die twee prikken hebben gehad, nu bezoek krijgen op hun kamer en dan is het mondkapje niet op. Dat geldt ook voor bezoek buiten en dan zonder de 1,5 meter afstand. Als die cliënt een vriend of vriendin heeft mag diegene ook weer komen logeren. Wist jij dat je ook gewoon contact met de cliëntvertrouwenspersoon kunt opnemen, voor een bezoek aan huis of op een andere manier.

Colette gaat op bezoek bij de Duinboerderij Willemshoeve en praat met Danny en Kim en knuffelt onze baby-geitjes. Ze gaat langs bij Vrijetijdbesteding waar Annelies de leuke activiteiten vertelt voor Koningsdag 27 april, Hemelvaartsdag 13 mei, Zomerfeest 13-20 juni en de cliënten uitdaagt om te gaan playbacken. Colette heeft ook een moeilijke beslissing om uit te leggen en dat is dat de Spar en Kapsalon op 1 juli sluit maar dat de Cliëntendeelraad samen met Samen zoekt naar oplossingen voor de kleine boodschappen zoals chips en frisdrank. Goed om te weten: er zijn straks geen rookwaren meer te koop op het woonzorgpark. Voordeel is wel dat cliënten nu zelf kunnen kiezen welke kapper en welke supermarkt ze bezoeken én dat familie/verwanten en begeleiders ze verder zullen helpen.

Gerelateerde items

Terug naar boven