Contact maken met muziek

Het is goed toeven op woonzorgpark Groot Schuylenburg te Apeldoorn. Professionele begeleiders is er alles aan gelegen om de bewoners met een verstandelijke beperking een fijn leven te bezorgen. Naast ondersteuning en behandeling, bieden ze allerlei activiteiten aan op het gebied van plezier, vitaliteit, ontspanning en zingeving.

Op de foto zien we Peter met geestelijke verzorger Marjolein Cramer. Samen luisteren naar de melodische klanten van de handpan, is hun manier om contact te maken.

Marjolein: ‘Het wereldje van Peter is best heel klein. Vrijwel alles speelt zich hier af. Juist omdat hij afhankelijk is van begeleiders, is het creëren van ‘me-time’ belangrijk voor hem. Ik ben blij hier een rol in te kunnen spelen. Door muziek te maken bijvoorbeeld. Muziek verbindt vanaf de eerste toon. Het is per slotte de taal die iedereen spreekt. Wat ik ervaar met de handpan is echt heel bijzonder. Lusteloosheid en stress maken plaats voor aandacht, alertheid en plezier. De handpan heb ik kunnen kopen dankzij een donateur met een warm hart voor onze doelgroep. Hoe fijn is dat! Ik nodig begeleiders, verwanten en vrijwilligers graag uit om eens langs te komen om de handpan uit te proberen. Moeilijk is het niet. En het geeft veel voldoening. Ik help je er graag mee.‘