Coronamaatregelen binnen ’s Heeren Loo versoepeld

Op zaterdag 25 september zijn de coronamaatregelen in Nederland versoepeld. De basismaatregelen worden het uitgangspunt, ook bij ’s Heeren Loo. De basismaatregelen zijn: dringend advies om afstand te houden, zorg voor frisse lucht, was regelmatig je handen en laat je testen bij klachten. Ook voor de preventie van andere infecties blijft dit belangrijk.

Versoepelingen

’s Heeren Loo gaat mee met de versoepelingen van de overheid. Maar een regio besluit over de timing en toepassing hiervan en kan ook afwijken van de versoepelingen. Er wordt dan multidisciplinair een risicoafweging gemaakt op locatieniveau. In het coronadashboard vind je de maatregelen per regio.

Vanaf 28 september zijn binnen ’s Heeren Loo onderstaande versoepelingen van kracht. Het is wel belangrijk om te weten dat mocht er aanleiding toe zijn, 's Heeren Loo de maatregelen kan aanscherpen.

  • 1,5 meter afstand vervalt, maar blijft dringend advies.
  • Geen beperkingen voor bezoek. Extra maatregelen zijn mogelijk n.a.v. risico-inschatting. Bijvoorbeeld preventief gebruik mondkapjes.
  • Geen beperkingen voor dagbesteding. Extra maatregelen zijn mogelijk n.a.v. risico-inschatting. Bijvoorbeeld beperkte groepsgrootte of preventief gebruik mondkapjes.
  • Er zijn geen beperkingen meer voor groepsbijeenkomsten. Bij activiteiten in een openbare horecavoorziening moet je rekening houden met de maatregelen die daar gelden, zoals het coronatoegangsbewijs.
  • In het groepsvervoer is een mondkapje verplicht. Verder zijn er geen beperkingen meer.
  • We volgen het quarantainebeleid voor de langdurige zorg, op één punt na. Immune cliënten hoeven in principe niet meer thuis te blijven wanneer een huisgenoot positief getest is. Artsen of een GGD kan op basis van een risico-inschatting besluiten om in bepaalde situaties toch een quarantaine te adviseren.
  • We volgende RIVM-richtlijnen voor PBM, op twee punten na. Preventief gebruik van mondneusmaskers is alleen nodig bij ADL, verder niet. Artsen kunnen hiervan afwijken n.a.v. risico-inschatting. Aanvullend vragen we van medewerkers met verkoudheidsklachten (geen corona) om een mondkapje te dragen als ze naar hun werk gaan.
  • Openbare horeca en evenementen kunnen weer volledig open, zolang er gewerkt wordt met het Coronatoegangsbewijs. Voor cliënten en medewerkers is er een uitzondering voor onze horeca op woonzorgparken. Horeca met een besloten karakter werkt niet met een coronatoegangsbewijs. 

Vragen? 

Neem contact op met de manager zorg.

Gerelateerde items

Terug naar boven