Cursus ‘Kom in de Stemming' voor cliënten

Hoe kan ik stemmen?

Op donderdag 14 maart van 16.30 tot 17.30 uur zijn cliënten op Het Westerhonk welkom bij een cursus Kom in de Stemming. Bij de academie voor Zelfstandigheid leer je van alles over kiezen en stemmen in Nederland. Wat is dat? Hoe doe ik dat? En je kunt ook oefenen, want er is een stemhokje en een rood potlood. Aanmelden kan via je begeleiders met een e-mail naar academie.monster@sheerenloo.nl of bel: 088 - 037 26 83.

Verkiezingen

Stemmen is belangrijk, maar ook lastig. Daarom helpen we mensen met een verstandelijke beperking, zodat iedereen die zijn stem wil gebruiken ook de gelegenheid krijgt. Op woensdag 20 maart worden in elke gemeente verkiezingen gehouden. Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen dan stemmen. Want in Nederland zijn alle mensen met elkaar de baas. Dit jaar mag je zelfs twee keer een vakje rood kleuren. Eén keer voor de mensen in de Provinciale Staten. En één keer voor de mensen in het algemeen bestuur van het Waterschap.

Stemhokje op Het Westerhonk

Wist je dat er dit jaar voor het eerst ook een stemhokje staat in Restaurant Samen, Vijverweg 11 in Monster? Dus stem met je stemkaarten en ID-kaart, dichtbij je huis of werk. Ouders, verwanten en begeleiders kunnen hun kind, verwant of cliënt daarbij helpen. En als ze in Zuid-Holland wonen, mogen zij ook zelf stemmen in Samen!

Gerelateerde items

Terug naar boven