Beschermd Werken op Het Westerhonk zoekt klussen

Anneke (59) begeleidt Miranda, Charles, Meng en vijf andere cliënten in de leeftijd van 21 tot 60 jaar bij dagbesteding Beschermd Werken op ons woonzorgpark. Deze kanjers met moeilijk verstaanbaar gedrag werken aan klussen zoals spullen inpakken, klantenkaartjes plakken, tomatenhaken loshalen of stormklemmen in elkaar zetten. Zij doen graag repeterend werk, maar liever geen haastklussen zodat zij dit op een geconcentreerde manier en op een rustig plekje kunnen doen.

Anneke: “Ik vind het gaaf om te zien dat zij met plezier binnenkomen en lekker aan de slag gaan. Ik help hen op weg, maar de meesten weten wel hoe iets moet als ze het vaak doen. En anders pakken we hun map met werkomschrijvingen en helpen de foto’s hen stap voor stap op weg.” Op het werk ontmoeten ze ook andere cliënten. “Ze leren dus niet alleen wat het is om een baan te hebben, maar ook om samen te werken, te lunchen of even te pauzeren. Hoe mooi is het als zij daardoor zelfstandiger worden en sterker in de schoenen staan!” 

Klussen gezocht

Elke cliënt geniet van zinvol werk dat past bij zijn of haar niveau. “Maar bij onze en andere dagbestedingen is er naast bovenstaande klussen veel meer werk mogelijk én welkom.” Dus werk jij bij een bedrijf in de regio dat vanuit hun maatschappelijk ondernemerschap een klus wil aanbieden aan onze cliënten? Mail dan beschermd.werken@sheerenloo.nl en deel dit bericht. Het vervoer van de dozen of producten is geen probleem, want de cliënten kunnen deze samen met begeleiders ophalen en weer terugbrengen als de klus geklaard is. “Ook dáár leren ze van,” besluit Anneke, “en ik weet zeker dat dit een glimlach op het gezicht tovert van de cliënten én de opdrachtgever een mooie dag zal bezorgen.” 

Mooi werk

Anneke, die op haar 16e startte als leerling Ziekenverzorgende bij verschillende zorginstellingen en stapte 12,5 jaar geleden over naar ’s Heeren Loo. “Ik heb er geen dag spijt van gekregen. Als de cliënten genieten, dan doe ik dat ook.” #mooiwerk

Gerelateerde items

Terug naar boven