Zorgvisie deel 3: de grens tussen zorgbestuurders en directeuren

Het aandachtsgebied van directeuren van grote zorginstellingen is vaak zo groot dat de functie vaak ook bestuurlijke competenties vraagt. De raad van bestuur is echter altijd nog eindverantwoordelijke. Juist bij dit soort situaties, waarbij bestuurders en directeuren soms op elkaars terrein komen, is het goede gesprek voeren essentieel. Dat stelt Ilja Ezinga op basis van zijn onderzoek naar dilemma’s waar zorgbestuurders en directeuren van grote zorginstellingen mee te maken hebben.

In een driedelige serie in Zorgvisie over dilemma’s van grote zorginstellingen reflecteren Ilja Ezinga, plaatsvervangend directeur en programmamanager Gelderland Midden bij ’s Heeren Loo, en Ernst Klunder, lid raad van bestuur bij ’s Heeren Loo, op drie dilemma’s. Ze vertalen deze naar de dagelijkse praktijk binnen hun organisatie. 

In de eerste aflevering stond het hebben van een maatschappelijke missie die groter is dan de organisatie zelf centraal, en in de tweede aflevering kwamen de eindige voordelen van schaalgrootte aan bod. In het laatste deel van deze serie gaan Ezinga en Klunder in op de verhoudingen tussen directeuren en bestuurders van grote zorginstelling

In augustus verschijnt het verhaal ook in gedrukte vorm.

Gerelateerde items

Terug naar boven